Lindholmen

Lindholmen är S:ta Clara kyrkas sommarparadis – en underbar liten ö i Mälaren med charmig bebyggelse från slutet av 1880-talet och ett fantastiskt läge – nära Stockholm City men ändå avskilt med möjlighet till lugn och ro. S:ta Clara kyrka hyr husen på ön av föreningen Klubbensborg – läs mer här. Verksamheten på Lindholmen är aktiv under sommaren och ansvarig personal finns på plats tillsammans med volontärer från S:ta Clara kyrka.

Under sommaren firar vi mässa på Lindholmen varje onsdag kl 12.00 den 22 juli-26 aug – efteråt serveras en enkel sopplunch i god gemenskap. Till Lindholmen behöver du åka båt – läs mer om båtresor längre ner på denna sida. Se sommarens mässor med predikoturer här.

För att anmäla dig till aktiviteter som du ser i vår kalender här skickar du ett sms med ditt namn och eventuell specialkost till Emma Westberg, 070-219 73 99.

För att minska risken för smittspridning av coronaviruset är vi noga med hygien, att hålla avstånd och att inte samla mer än max 50 personer samtidigt. Läs gärna uppdaterad information om åtgärder gällande coronaviruset och vår verksamhet i informationstexten här.

Välkommen till vårt sommarparadis

Vi använder Lindholmen framför allt för vår diakonala verksamhet – men självklart är alla välkomna till mässorna och andra öppna arrangemang. Du kan också komma över dagen för sol och bad, för att pröva fiskelyckan eller bara vara – medtag egen matsäck, vi har ingen matservering.

Till Lindholmen kan du komma för att söka Guds ansikte och i stillhet beröras av Gud. Lindholmen är en oas där det råder frid och en kristen anda präglar atmosfären. Ön är totalt alkohol- och drogfri.

 

Hur åker jag till Lindholmen?

Med båt från Stadshuskajen/Klara Mälarstrand till Lindholmen
Du kan åka båt med Strömma från Stadshuskajen/Klara Mälarstrand (mot Drottningholm) till Lindholmen. Resan tar 20 min och biljetter köps på båten eller här hos Strömma.

Med båt från Hägerstenshamnen till Lindholmen
Varje onsdag den 22 juli-26 aug kör vi vår motorbåt vid fasta tider från Hägerstenshamnen – på promenadavstånd från T-bana Axelsberg. Avresa sker varje onsdag kl 11.00 från Hägerstenshamnen, och återresa kl 15.00 från Lindholmen. Kom i god tid till båten eftersom båten endast går dessa fasta tider – och inga andra tider utöver detta.

Varmt välkommen till Lindholmen!

Sensommarandakter från ön

Under slutet av augusti och september sänder vi sensommarandakter från Lindholmen varje söndag kl 11.00 på YouTube och Facebook.

Det blir mycket glädje, Guds ord, sång och musik och såklart även vatten och sol som omger vackra Lindholmen. Lyssna, se och njut av sensommaren på ön.