Lindholmen

Lindholmen är S:ta Clara kyrkas sommarparadis – en underbar liten ö i Mälaren med charmig bebyggelse från slutet av 1880-talet och ett fantastiskt läge – nära Stockholm City men ändå avskilt med möjlighet till lugn och ro. S:ta Clara kyrka har tillgång till ön genom samverkan med föreningen Klubbensborg – läs mer här. Verksamheten på Lindholmen är aktiv under sommaren och ansvarig personal finns på plats tillsammans med flera som har anknytning till S:ta Clara kyrka.

Vi firar mässa på Lindholmen varje onsdag kl 12.00 under juni-aug – efteråt serveras en enkel sopplunch i god gemenskap. Till Lindholmen behöver du åka båt – läs mer om båtresor längre ner på denna sida.

Flera av onsdagarna, den 10 juli – 7 aug, finns också möjlighet att måla tillsammans på ön direkt efter sopplunchen – det blir eftermiddagar då vi målar inför Gud i gemenskap med varandra. Du tar med dig eget material. Det krävs ingen anmälan, men hör gärna av dig vid frågor eller för att meddela att du kommer så kan vi bättre förbereda kvällsmaten – kontakta Maria Frisk 073-522 65 00. Onsdagen den 7 aug direkt efter sopplunchen har vi vernissage i Galleriet på ön, då tavlor säljs till förmån för vårt diakonala arbete.

Se sommarens mässor med predikoturer samt tillfällen att måla tillsammans här.

Välkommen till vårt sommarparadis

Vi använder Lindholmen framför allt för vår diakonala verksamhet för utsatta kvinnor – men självklart är alla välkomna till mässorna och andra öppna arrangemang. Du kan också komma över dagen för sol och bad, för att pröva fiskelyckan eller bara vara – medtag egen matsäck, vi har ingen matservering.

Till Lindholmen kan du komma för att söka Guds ansikte och i stillhet beröras av Gud. Lindholmen är en oas där det råder frid och en kristen anda präglar atmosfären. Ön har total alkohol- och drogfrihet.

 

Hur åker jag till Lindholmen?

Med båt från Stadshuskajen/Klara Mälarstrand till Lindholmen
Du kan åka båt med Strömma Kanalbolaget från Stadshuskajen/Klara Mälarstrand (mot Drottningholm) till Lindholmen. Resan tar 20 min och biljetter köps på förhand i biljettkiosken på kajen eller här hos Strömma Kanalbolaget – via den sökfunktionen kan du också se turer och biljettpriser. Du hittar också tidtabellen som pdf här. Ett tips till dig som vill kunna åka till Lindholmen ofta – den 21 juli sänktes priset för ett säsongskort till endast 350 kr.

Med båt från Hägerstenshamnen till Lindholmen
Varje onsdag kör vi vår lilla motorbåt vid fasta tider från Hägerstenshamnen – på promenadavstånd från T-bana Axelsberg. Avresa sker varje onsdag kl 11.00 från Hägerstenshamnen, och återresa kl 15.00 från Lindholmen. De onsdagar då vi målar tillsammans erbjuder vi också en återresa kl 20.00 från Lindholmen. Kom i god tid till båten eftersom båten endast går dessa fasta tider – och inga andra tider utöver detta. Varmt välkommen till Lindholmen!