Lindholmen

Lindholmen har varit S:ta Clara kyrkas sommarparadis för diakonal verksamhet sedan 2005  – en underbar liten ö i Mälaren med charmig bebyggelse från slutet av 1880-talet och ett fantastiskt läge – nära Stockholm City men ändå avskilt med möjlighet till lugn och ro. Tidigare ägdes husen av föreningen Klubbensborg men sedan våren 2022 ägs husen av Lindholmens Vänner. Under enstaka dagar i sommar hyr S:ta Clara kyrka några av husen på ön från Lindholmens Vänner.

Under sommaren firar vi lunchmässa på Lindholmen varje onsdag kl 12.00 den 6 juli–10 aug. Om du vill äta lunch efter mässan tar du med dig egen picknick och filt att sitta på. Vi har ingen matservering på plats. Vi brukar vänta med att fira mässa till ca 12.30 eftersom du som besökare ska hinna komma med båten med Strömma som går från Stadshuskajen/Klara Mälarstrand kl 12.00.

Till Lindholmen behöver du åka båt – läs mer om båtresor längre ner på denna sida. Se sommarens mässor med predikoturer här.

Hur åker jag till Lindholmen?

Med båt från Stadshuskajen/Klara Mälarstrand till Lindholmen
Du kan åka båt med Strömma från Stadshuskajen/Klara Mälarstrand (mot Drottningholm) till Lindholmen. Resan tar 20-35 min och biljetter köps på båten eller här hos Strömma. Biljett för vuxen kostar 170 kr tur och retur. Biljett för barn i åldern 6-15 år kostar 85 kr tur och retur. Barn i åldern 0-5 år åker gratis. Eftersom det är begränsat antal platser på båten rekommenderar vi att förköpa biljett och att komma i god tid.

Från Stadshuskajen/Klara Mälarstrand till Lindholmen går båtarna varje onsdag kl 10.00 och 12.00. Från Lindholmen till Stadshuskajen/Klara Mälarstrand går båtarna varje onsdag kl 13.25, 15.25, 17.25 och 19.55. OBS! Dessa tider kan ändras. Se aktuell tidtabell här.

Med kyrkans motorbåt från Hägerstenshamnen till Lindholmen
Till planerade aktiviteter kör vi vår motorbåt från Hägerstenshamnen – på promenadavstånd från T-bana Axelsberg. I samband med mässan på onsdagar hämtar vi i Hägerstenshamnen kl 10.30. Hemresa från ön sker under eftermiddagen. Kom alltid i god tid till båten.

Varmt välkommen till Lindholmen!

Sommarandakter från ön

Under de senaste somrarna har du kunnat se sommarandakter från Lindholmen via YouTube och Facebook.

I sommarandakten får du ta del av mycket glädje, Guds ord, sång och musik och såklart även vatten och sol som omger vackra Lindholmen. Lyssna, se och njut av sommaren på ön.

För att komma till spellistan Sommarandakt på Lindholmen på vår YouTube-kanal klicka här eller på bilden ovan. Du kan också se alla våra filmer på vår YouTube-kanal här.