Lindholmen

Lindholmen är S:ta Clara kyrkas sommarparadis – en underbar liten ö i Mälaren med charmig bebyggelse från slutet av 1880-talet och ett fantastiskt läge – nära Stockholm City men ändå avskilt med möjlighet till lugn och ro. S:ta Clara kyrka har tillgång till ön genom samverkan med föreningen Klubbensborg – läs mer här. Verksamheten på Lindholmen är aktiv under sommaren och ansvarig personal finns på plats under dagtid samt flera med med anknytning till S:ta Clara kyrka som bor på ön.

Vi firar mässa på Lindholmen varje onsdag kl 12.00 under sommaren – efteråt serveras en enkel sopplunch i god gemenskap. Se sommarens mässor här.

Välkommen till vårt sommarparadis

Vi använder Lindholmen framför allt för vår diakonala verksamhet för utsatta kvinnor – men självklart är alla välkomna till mässorna och andra öppna arrangemang. Du kan också komma över dagen för sol och bad, för att pröva fiskelyckan, låna en kanot eller bara vara – medtag egen matsäck, vi har ingen matservering.

Lindholmen är en oas där det råder frid och en kristen anda präglar atmosfären. Ön har total alkohol- och drogfrihet.

Hur åker jag till Lindholmen?

Med båt från Stadshuskajen/Klara Mälarstrand till Lindholmen
Båt från Stadshuskajen/Klara Mälarstrand (mot Drottningholm) till Lindholmen med Strömma Kanalbolaget. Resan tar 20 min och biljetter köps på förhand i biljettkiosken på kajen eller här hos Strömma Kanalbolaget. Turer och priser hittar du när du använder sökfunktionen här hos Strömma Kanalbolaget.