Stockholms missionärsskola 2021-2022

– med diakonal profil

Hur kan vi växa som lärjungar och fortsätta dela evangeliet med människor genom diakoni och evangelisation?

Vi vill leva i diakoni och mission och nå Stockholm med evangeliet. Hösten 2019 startade vi med glädje Stockholms missionärsskola – med diakonal profil – en ettårig utbildning på deltid 75% – med möjlighet att söka CSN genom Hagabergs folkhögskola.

Den andliga och själsliga nöden är stor i Sverige idag. Mitt i detta gör Gud under! Det är den erfarenhet som S:ta Clara kyrka lever med varje dag, och ur detta har Stockholms missionärsskola vuxit fram. Kanske kan läsåret i skolan besvara din längtan efter att komma i funktion, bli till välsignelse för andra och leva i missionsbefallningen i Jesu ord i Matt 28:18-20. Tillsammans kan vi fortsätta nå Stockholm med evangeliet!

Lärare, ämnen och praktik

Vi har en rik och varierande undervisning av flera gästlärare med god erfarenhet och kunskap. Genom besök och undervisning samarbetar vi även med Johannelunds teologiska högskola. Lärarna från vår hemmaplan i Stockholm är skolans ledare Mona Edsinger samt Inga Pagreus, Mats Nyholm, Tommy Hargemark, Yvonne Kerygman, Klas Lindberg, Nils Lidskog m.fl.

Praktiken kan innebära exempelvis evangelisation, Alphakurs, bön, caféverksamhet, nattöppen- respektive lördagsöppen kyrka och gudstjänstmedverkan.

Praktisk information

Skolan är deltid på 75% i samarbete med Hagabergs folkhögskola. Undervisningen hålls i Lillkyrkan måndag, tisdag och onsdag kl 13.00-16.45, där sista timmen är deltagande i eftermiddagsbönen i S:ta Clara kyrka. Praktikpassen fördelas efter samtal med praktikansvarig på övriga dagar.

Hösttermin 2021: 30 aug–17 dec med lov vecka 44
Vårtermin 2022: mer info kommer
Plats: Lillkyrkan, S:ta Clara kyrka, Klara östra kyrkogata 7-9, 111 52 Stockholm
Studierna är CSN-berättigade. Intyg delas ut vid läsårets slut.

Ansvarig

Vill du veta mer? Kontakta ansvarig Mona Edsinger, mona.edsinger@svenskakyrkan.se

Ansök till Stockholms missionärsskola här

Datum för sista ansökan: 20 aug 2021

Lämna in din ansökan: När din ansökan har lämnats in kallas du till intervju där du får berätta vem du är och varför du vill gå Stockholms missionärsskola. Vi möter alla sökande till våra skolor för intervju före eventuell antagning. Ansökan och antagning sker löpande under våren och sommaren.

När din ansökan är inskickad återkommer vi så snart vi kan.

Kön

Utbildningserfarenhet