Stockholms missionärsskola 2019-2020

– med diakonal profil

Hur kan vi nå Stockholm med evangeliet och få spela vår roll i Herrens reformation av kyrkan? Måndagen den 2 sept 2019 startar vi med glädje Stockholms missionärsskola – med diakonal profil – en ettårig utbildning på halvtid. Kanske kan den besvara din längtan efter att komma i funktion, bli till välsignelse för andra människor och leva i missionsbefallningen – i Jesus ord ”Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut.” Matt 28:18-20

Med tacksamhet får vi konstatera att vi har utexaminerat elever från vår Lärjungaskola i över tio läsår. Lärjungaskolan kommer att fortsätta vara en skola för uppbyggelse och på förmiddagarna mötas i Lillkyrkan. Efter så många år känns det naturligt att nu även få erbjuda en fortsättning med fördjupning! Stockholms missionärsskola får sin ideologiska, teologiska och diakonala profil genom S:ta Clara kyrkas DNA av bön, diakoni, mission och gudstjänst. Om du funderar på en framtid som diakoniassistent hoppas vi att denna utbildning skall stärka dina möjligheter till arbete.

”Jag var hungrig och ni gav mig att äta, jag var törstig och ni gav mig att dricka, jag var hemlös och ni tog hand om mig, jag var naken och ni gav mig kläder, jag var sjuk och ni såg till mig, jag satt i fängelse och ni besökte mig.” Matt 25:35-36

”Stå därför fasta och orubbliga, mina kära bröder, och ge ut er helt i arbetet för Herren. Ni vet ju att han inte låter er möda vara förspilld.” 1 Kor 15:58

Lärare och ämnen i urval

Precis som i Lärjungaskolan får vi flera gästlärare som undervisar. Genom besök och undervisning samarbetar vi med Johannelunds teologiska högskola. Lärarna från vår hemmaplan i Stockholm blir exempelvis Hans Stanley, Inga Pagreus, Mats Nyholm, Klas Lindberg, Nils Lidskog och Johan Kårlin. Som elev kommer du att coachas personligen av en ledare som hjälper dig att ta missionärssteg.

De praktiska spåren fylls med tjänst för ensamma, evangelisation, vardagsdiakoni, helande undervisning, Alpha-kurs, bön, själavård och utbildning i att tala och kommunicera.

Praktisk information

Kursen är på halvtid på 50% och vanligen måndag-fredag kl 13.00-16.45. Eftermiddagen inkluderar kyrkans eftermiddagsbön. En vanlig vecka på Missionärsskolan innehåller tre undervisande och tre utåtriktade pass. Varje vecka samlar Mats Nyholm eller Hans Stanley skolan för att teoretiskt och praktiskt berätta om veckans undervisning och uppdrag.

Hösttermin 2019: 2 sept-13 dec 2019 med lov vecka 44
Vårtermin 2020: 13 jan-29 maj 2020 med lov vecka 9 och 15

Plats: S:ta Clara kyrka, Lillkyrkan, Dalagatan, Sergels torg – Plattan, Drottninggatan och Klarabergsgatan

Studierna är inte CSN-berättigade. Kursintyg delas ut vid läsårets slut.
Stockholms missionärsskola bekostas av EFS Mittsverige och S:ta Clara kyrka.

Kursansvarig

Vill du veta mer? Kontakta präst och direktor Mats Nyholm 070-446 71 04, mats.nyholm@svenskakyrkan.se eller präst Hans Stanley hans.stanley@svenskakyrkan.se

Ansök till Stockholms missionärsskola här

Datum för sista ansökan: 11 aug 2019

Fyll i och skicka in nedanstående formulär.

När din ansökan är inskickad återkommer vi så snart vi kan för att boka en intervju med dig.

Kön

Behandling av personuppgifter