Vår kyrka i media

Du hittar vår kyrka i sociala medier, radio och på TV – och på denna sida samlar vi de olika kanaler där vi finns. Är du nyfiken på vår kyrka? Titta, lyssna och följ S:ta Clara kyrka.

#claravintern

Den 1-24 dec 2018 släppte vi en berättelse från S:ta Clara kyrka varje dag – under kampanjen #claravintern som avslutades den 31 mars 2019. Se alla berättelser och vittnesbörd här.

Titta på trailern för #claravintern här.

Sociala medier

Följ oss i sociala medier för att se mer av vardagen i vår kyrka samt ta del av information och få återblickar från det som händer hos oss.

Facebook: @clarakyrka
Instagram: @clarakyrka

TV-kanaler

Vi samarbetar med Himlen TV7. Se mer här.

Titta på Öppna kanalen på tis 19.30, ons 7.00 och sön 9.30. Läs mer här. Titta live här.

Vi samarbetar med TBN Nordic. Håll utkik efter oss här.

Ibland gästar vi Kanal 10 – håll utkik här.

Sveriges kristna radio

Lyssna på intervjuer från S:ta Clara i programserien Röster från S:ta Clara på tors 8.00 och 19.00, eller lyssna här.

Sankta Klara klocka

I Allsång på Skansen 2017 sjöng Helen Sjöholm och Malena Ernman om S:ta Clara kyrka i sången Sankta Klara klocka – med text av Fredrik Kempe och musik av Mauro Scocco. Titta och lyssna här.

Himlen TV7

Mats Nyholm undervisar om relationer. Dina största glädjeämnen och bekymmer är ofta kopplade till andra och din relation till dem – men den kristna tron också handlar om en relation; till Gud, andra och dig själv. Se undervisningsserien Dina relationer här.

Mats Nyholm undervisar om ett av Bibelns mest kända slag – kampen mellan David och Goliat. Se undervisningsserien Davids slunga här.

Titta på vår gudstjänst från den 7 okt 2017 här.

Titta på samlingar från konferenser i programserien S:ta Clara – Konferens här.

Carl- Erik Sahlberg undervisar om de nio nycklarna till församlingstillväxt som han tillämpat i S:ta Clara kyrka i programserien S:ta Clara – Nycklar till tillväxt. Titta här.

Carl-Erik Sahlberg intervjuar församlingsmedlemmar om deras väg till frälsning i programserien S:ta Clara – Liv. Titta här.

Carl-Erik Sahlberg berättar om hur man genom att nå de allra lägsta i samhället, missbrukare och prostituerade, också når de som är allra högst, kungahuset och riksdagen. Det är äktheten som räknas. Titta här.

Lovsång i Klara kyrka

Visste du att vi släppte ett album med lovsånger 2007? Lyssna här på vårt album Lovsång i Klara kyrka – Det finns ingen Gud så stor som Du på Spotify.

Artiklar och intervjuer

Artiklar

Påven till Elise Lindqvist: Du är Sveriges Moder Teresa, Dagen den 23 maj 2019
Inga Pagreus: Med öppen famn för de som behöver hopp, Bubäraren den 20 mars 2019
S:ta Clara vill påminna om nöden inför vintern, Världen idag den 14 dec 2018
Mats Nyholm: Budgeten går inte ihop just nu, Dagen den 7 dec 2018
Kampanj för att hemlösa ska Clara vintern, Kyrkans tidning den 5 dec 2018
S:ta Clara kyrka vill värma fler, EFS 2018
Mats Nyholm är ny direktor för S:ta Clara kyrka, EFS 2018
S:ta Clara kyrkas nye direktor, Budbäraren den 28 feb 2018
Offer i terrordåd: Jag bad till den högste läkaren, Världen idag den 10 april 2018
Kristen manifestation mot våld i Stockholm, Dagen den 6 april 2018
Birgitta Svensson: Våld har blivit vardagsmat men bön förändrar, Dagen den 10 jan 2018
Mats Nyholm ny direktor i S:ta Clara kyrka, Världen idag den 31 okt 2017
Mats Nyholm blir ny direktor i S:ta Clara kyrka, Dagen den 28 okt 2017
Recension av ”Ta upp Davids slunga: står du ut med att herrens namn dras i smutsen?”, Smakprov
Elise Lindqvist: Jag drömmer om att jag inte behövs en dag, Expressen den 15 dec 2017
Elisabeth Sandlund: Räcker inte för kyrkor att dela ut mat och tvål, Dagen den 6 juli 2017
En vecka efter terrorn bars korset på gatorna, Dagen den 14 april 2017
Carl-Erik Sahlberg lägger i ny växel, Budbäraren den 18 okt 2015
Asylsökande konverterar, Sveriges Radio Studio Ett den 23 juli 2013
Utdelning av ratad hästköttslasagne till hemlösa, Kyrkans tidning den 21 mars 2013
Hemlösa får hästlasagne, Aftonbladet den 19 mars 2013
Nils Lidskog går in för att vinna människor för Jesus, Dagen den 1 mars 2013
Iwan Giertz: Frikyrkan lärde mig ta Guds ord på allvar, Hemmets vän nr 41 2012
Rekordstort pris till Carl-Erik Sahlberg, Dagen den 23 nov 2012
Carl-Erik Sahlberg: Diakonin det viktigaste, Världen idag den 29 okt 2012
Sahlberg flyttar till Tanzania, Kyrkans tidning den 4 juli 2012
Iwan Giertz ny direktor för S:ta Clara kyrka, Världen idag den 15 maj 2012
Iwan Giertz ny direktor för S:ta Clara efter Sahlberg, Dagen den 14 maj 2012
Sommarprat med Elise Lindqvist, Sveriges Radio Sommar med P1 2012
Elise Lindqvist: Jag älskar att gå på Malmskillnadsgatan, Aftonbladet den 18 juni 2011
I Inga Pagreus värld är alla alltid välkomna, Dagen den 9 nov 2010
Elise, 74, ängeln på Malmskillnadsgatan, Metro den 17 dec 2009
Intervju med Inga Pagreus, Concorde

Radio

Kyrkan och pengarna, Sveriges Radio P1 den 28 mars 2016. Reportage om Svenska kyrkans försämrade ekonomi. I reportaget besöker Ekots reporter S:ta Clara kyrka. Iwan Giertz, Yvonne Kerygman och Petter Sundelius medverkar i reportaget.
Från nöden i Stockholm till barnen i Afrika, Sveriges Radio P1 den 28 aug 2013