Måndagkvällar

En kväll – tre kurser

Måndagkväll betyder kurskväll i S:ta Clara kyrka. Våren 2023 närmar sig och ännu en termin med kurser på måndagkvällar med undervisning, middag och gemenskap. Välkommen att anmäla dig redan idag!

Alphakurs

Livet är värt att utforska

Alphakursen – en världsvid grundkurs i kristen tro utan krav på förkunskaper. Kursen är för dig som undrar vad kristna tror på och varför. På svenska, engelska, persiska eller tigrinja samt digitalt via Zoom på svenska hoppas vi att du vill dela din tro med oss och se vad som sker i mötet. Alphakursen är en chans att utforska meningen med livet i kursformat. 

Kursen ger undervisning via film och samtal i smågrupper. En miljö där varje människa och bakgrund är välkommen. Kursen ges på svenska, engelska, persiska och tigrinja. 

Vi möts i kyrkan för middag och undervisning. Kursen digitalt möts direkt via Zoom.

Bibelkurs

Upptäck Bibeln tillsammans med andra

Under våren går vi igenom Nehemja bok på Bibelkursen. En spännande bok i Gamla testamentet om orubblig tillit till Gud i både med- och motgång. Nehemjas namn betyder Herren tröstar. Vi kommer i bibelundervisningen följa Nehemja i återuppbyggnaden av Jerusalem och hela landet. Upptäck hur Nehemjas bok kan forma din framtid!

Under kursen bjuder vi också in till Clara färger – vi målar tillsammans under undervisningen. Du tar med eget målarmaterial. Kursen ger undervisning med olika bibellärare och samtal i smågrupper. En miljö där varje människa och bakgrund är välkommen. 

Vi möts först i kyrkan för middag för att sedan gå vidare till Claragården för undervisning. 

Bönekurs

Upptäck bönens värld

Bönekursen – både för dig som är ny i tron och för dig som är van bedjare. I bönen får vi kommunicera med Gud, och Jesus själv bad ofta till Fadern. Lärjungarna ber Jesus att lära dem att be. Det finns alltid mer att upptäcka i bönens värld. 

Undervisning via film av 24-7-bönens grundare Pete Greig ifrån bönen Vår Fader med olika aspekter av bön som hjälper oss växa både i praktik och insikt. Samtal i smågrupper. I kostnaden för kursen ingår boken Lär oss att be – en enkel guide för vanliga människor av Pete Greig. 

Vi möts först i kyrkan för middag för att sedan gå vidare till Lillkyrkan för undervisning. 

Praktisk information

När? Prova på-gång måndag 16 jan 18.00-20.00
Kurskvällar måndagar 30 jan – 3 april 18.00-20.00

Kostnad: 500 kr inklusive elva middagar Betala via Swish 123 131 28 83, Bankgiro 748-7366 eller kontant till kursansvarig. Märk betalningen med Måndagkvällar. Du kan söka bidrag från församlingen för kostnaden.
Kostnad Alphakurs digitalt via Zoom: 0 kr

Var?
Alphakurser S:ta Clara kyrka
Alphakurs digitalt via Zoom
Bibelkurs S:ta Clara kyrka och Claragården
Bönekurs S:ta Clara kyrka och Lillkyrkan

Kursansvariga:
Alphakurser Mats Nyholm, sms 070-446 71 04, mats.nyholm@svenskakyrkan.se
Bibelkurs Christina Tufvesson, christinatufvesson@gmail.com
Bönekurs Nathalie Edin, sms 076-414 46 17, nathalie.edin@svenskakyrkan.se

Anmälan: Anmäl dig via formuläret här nedan. Kryssa i vilken av kurserna du vill gå.

Anmäl dig här

Du är välkommen att komma på prova på-gången den 16 jan utan anmälan. Efter det anmäler du dig här eller via folder i kyrkan.

Vilken kurs vill du gå?

Behandling av personuppgifter

3 + 6 =