Skolor

I S:ta Clara kyrka har vi tre skolor under hela läsåret som hålls på dagtid – Lärjungaskolan, Missionsskolan och Lovsångsskolan. Här nedan kan du läsa mer och ansöka till skolorna. Välkommen att gå en skola i S:ta Clara kyrka!

Lärjungaskola 2022-2023

S:ta Clara kyrka erbjuder Lärjungaskolan för dig som önskar fördjupning i din kristna tro – en ettårig utbildning på deltid 75% – med möjlighet att söka CSN genom Hagabergs folkhögskola.

Vår Lärjungaskola är en grundkurs i kristen tro för både hjärta och hjärna, och här ryms både teori och praktik – därför börjar varje dag med bön. Studierna omfattar bibelkunskap och troslära men också undervisning som relaterar till livet och vad det innebär att leva som kristen, eller som vi gärna formulerar det: Vad innebär det att vara en lärjunge till Jesus idag?

Läs mer och ansök här

Missionsskola 2022-2023

– med diakonal profil

Hur kan vi växa som lärjungar, utrustas till tjänst och fortsätta dela evangeliet? Välkommen till S:ta Clara kyrkas Missionsskola! Vi vill följa Jesus, utrustas till tjänst och leva i diakoni och mission. Kanske kan läsåret besvara din längtan att få komma i funktion, bli till välsignelse för andra och leva i missionsbefallningen i Jesu ord i Matt 28:18-20. Skolan vill koppla ihop praktik med undervisning, bön och reflektion, allt med Jesus och medmänniskan i centrum. Missionsskolan riktar sig till dig som varit kristen en tid och har grunderna i kristen tro och liv, samt visar en tjänande attityd.

Hösten 2019 startade vi Stockholms missionärsskola som nu har bytt namn till Missionsskolan – en ettårig utbildning på deltid 75% – med möjlighet att söka CSN genom Hagabergs folkhögskola.

Läs mer och ansök här

Lovsångsskola 2022-2023

Hur kan jag leva nära Guds hjärta och leda andra människor dit?
Lovsångsskolan som startade hösten 2021 vänder sig till sångare och musiker som vill ära Gud med sina liv, utveckla sina musikaliska gåvor, fördjupas i sin tro på Gud och vill använda sina talanger för att tjäna i en församlingsgemenskap. Lovsångsskolan är en ettårig utbildning på deltid 75%  – med möjlighet att söka CSN genom Hagabergs folkhögskola.

Lovsångsskolan har sitt fokus på den moderna lovsången, men omfamnar även den rika skatt av psalmer och sånger som finns i kyrkans historia. 

Läs mer och ansök här