Barnkyrka

I Barnkyrkan vill vi ge barnen möjlighet att ta del av evangeliet på ett sätt som barnen förstår. Syftet är att varje barn ska få lära känna Gud genom Jesus Kristus. Här får de dela gemenskap med jämnåriga barn och engagerade ledare och de får fortsätta på sin upptäcktsfärd med Gud.

Barnkyrkan är en viktig del i det uppdrag vi har som kyrka att fullfölja missionsbefallningen ”Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla alla bud jag gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut.” Matt 28:19-20. Jesus sa “Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de.” Mark 10:14b

Barnen är till och med förebilder i tron för oss vuxna ”Sannerligen den som inte tar emot Gud rike som ett barn kommer aldrig dit in.” Mark 10:15

Vi ses tillsammans på söndagar men vi gör också utflykter, har familjedagar på Lindholmen, åker på läger och liknande aktiviteter under året och på skollov. Fyll i formuläret nedan för att få regelbunden information från barnledare Emma Westberg.

Samling med Barnkyrkan

via YouTube

Under våren 2020 samlades vi digitalt med Barnkyrkan – vi sände en film varje söndag under sex veckor med start söndagen den 10 maj 2020. Titta gärna tillsammans med hela familjen.

För att komma till spellistan Barnkyrka på vår YouTube-kanal klicka här eller på bilden ovan.

Söndag med barnkyrkan via Zoom

Under rådande omständigheter med begränsade möjligheter att samlas så ställer vi om våra samlingar med Barnkyrkan på söndagar till den digitala tjänsten Zoom fr.o.m. 29 nov.

Varje söndag kl 10.00 har barnen sin egen samling digitalt via Zoom. De är uppdelade i olika åldersgrupper för att få ta del av dagens bibeltext på sin nivå, lilla gruppen 3-6 år, mellangruppen årskurs 1-5 och stora gruppen årskurs 6-8. 

En samling innehåller lekar, bibelberättelse, bön, uppdrag och ibland pyssel. Vi skickar ut länkar till de olika samlingarna i förväg. Fyll i formuläret nedan för att få länkar och information.  

Det går att använda Zoom via smartphone, läsplatta eller dator. Se gärna till så att barnet kan sitta ostört. Om ni inte har tekniska möjligheter att delta, kontakta barnledare Emma, så försöker vi hitta andra sätt för att ditt barn ska kunna få med sig veckans innehåll. 

Vill du veta mer om Barnkyrkan eller kanske finnas med som ledare? Kontakta barnledare Emma Westberg 070-219 73 99, emma.westberg@svenskakyrkan.se

Dopet

Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj – den världsvida kyrkan. Läs mer om dopet här

Vill du att ditt barn blir döpt i S:ta Clara kyrka? Kontakta oss på info@clarakyrka.se för att komma i kontakt med en av våra präster.

Vill du få information?

Vill ditt barn vara en del av Barnkyrkan i S:ta Clara kyrka och vill ni få regelbunden information om vad som händer på söndagar och vid andra tillfällen? Fyll i formuläret här nedan.

Behandling av personuppgifter

3 + 2 =