Undervisning

Att leva som kristen innebär att ständigt lära sig mer om Gud, Bibeln och vad det innebär att leva ett liv som lärjunge. Vi ger flera möjligheter till undervisning för dig som vill ta din kristna tro på allvar. Varje vecka möts vi för undervisning med olika inriktning och i olika omfattning – alltifrån de tre skolor som löper under hela läsåret och hålls på dagtid såsom Lärjungaskolan, Stockholms missionärsskola och Lovsångsskolan till undervisning och kurser i stora kyrkan som hålls både dagtid och kvällstid.

Här nedan kan du läsa mer – och se även vad som händer den kommande tiden i vår kalender här. Välkommen att lära mer hos oss!

Måndagkvällar

En kväll – tre kurser

Måndagkväll betyder kurskväll i S:ta Clara kyrka. Våren 2023 närmar sig och ännu en termin med kurser på måndagkvällar med undervisning, middag och gemenskap. Välkommen att anmäla dig redan idag!

Läs mer här

Bibelundervisning med Iwan Giertz

Vi möts för vesperbön tisdagar kl 17.30 ojämna veckor med Anita Tanttari. Vi fortsätter direkt efter kl 18.30 med bibelundervisning från Uppenbarelseboken med Iwan Giertz. Fika serveras.

Bibelundervisningen sker även här via Zoom för dig där hemma.

Bokbord i kyrkan

Varje söndag har vi vanligen vårt bokbord öppet vid kyrkans reception där vi säljer alltifrån undervisande böcker och CD-skivor till böcker med vittnesbörd. Varmt välkommen att besöka bokbordet!

Vill du veta mer? Kontakta Åsa och Filip Bergkvist asa.se.bk@gmail.com

S:ta Clara kyrka i Taizé

Följ med S:ta Clara kyrka i Taizé i juni 2022 då ett gäng unga och vuxna ledare åkte ner för en veckas gemenskap, bön, lovsång och läger.

I all enkelhet filmade vi bl.a. några andakter med bibelsamtal under veckans gång i hopp om att vi kan ge vidare lite av vår upplevelse och atmosfären där nere till dig där hemma.

För att komma till spellistan S:ta Clara kyrka i Taizé på vår YouTube-kanal klicka här. Du kan också se alla våra filmer på vår YouTube-kanal här.

Varje kyrksal kan fyllas

Under hösten 2021 sändes tio delar av Varje kyrksal kan fyllas med Mats Nyholm av Vision Sverige.  Lyssna till Mats Nyholm undervisa utifrån sin bok Varje kyrksal kan fyllas.

För att komma till spellistan Varje kyrksal kan fyllas på vår YouTube-kanal klicka här. Du kan också se alla våra filmer på vår YouTube-kanal här.

Filipperbrevet

Glädjens brev till församlingen

I en tid som präglades av situationen med coronaviruset gav vi dig möjlighet att lyssna till bibelundervisning från Filipperbrevet. Det är ett glädjens brev till församlingen – om glädjen i Jesus Kristus och glädjen i Guds församling. Fyra präster hos oss undervisade från varsitt kapitel i Filipperbrevet.

För att komma till spellistan Filipperbrevet på vår YouTube-kanal klicka här. Du kan också se alla våra filmer på vår YouTube-kanal här.

Nycklar till tillväxt

Under år 2017 sändes Nycklar till tillväxt med Carl-Erik Sahlberg via Himlen TV7 – och under vintern webbsänder vi dessa nio delar. Vi sänder en del varje söndag den 8 nov-22 nov kl 11.00 och sedan varje lördag 28 nov-2 jan kl 11.00 via YouTube och Facebook.

Lyssna till Carl-Erik Sahlberg undervisa och samtala med olika personer. Hur kan en församling växa? Hur kan människor vars liv havererat få ett nytt liv? Carl-Erik undervisar om de nio nycklarna till församlingstillväxt som han tillämpade under sin tid i S:ta Clara kyrka år 1989-2012. Alla nio delar med tillhörande samtalsfrågor finns också på Himlen TV7 Play för dig som vill kika i förväg.

För att komma till spellistan Nycklar till tillväxt på vår YouTube-kanal klicka här. Du kan också se alla våra filmer på vår YouTube-kanal här.

Helande undervisning

Vi bjuder in till helande undervisning varje onsdag kl 14.30 i södra korsarmen i kyrkan. Diakon Yvonne Kerygman undervisar om att bli fri från skuld och skam och dålig självkänsla. Om du önskar kan vi också be för dig som längtar efter att få ett inre eller fysiskt helande.

Det krävs ingen anmälan. Varmt välkommen!

Vill du veta mer? Kontakta Yvonne Kerygman 073-527 16 49, yvonne.kerygman@svenskakyrkan.se

Bibelläsningsplan

I vår kyrka följer vi just nu nedanstående plan som tar oss igenom bibeln på ett år. Vi började den 1 jan 2019, men om du vill kan du börja läsa när du vill under året. Det bästa är då om du känner till Bibelns innehåll ganska bra eftersom du kastas rakt in i Bibeln i denna bibelläsningsplan.

Läs i din smartphone: Ladda ner appen Bibel av Life Church här. Acceptera gärna inbjudan till bibelläsningsplanen genom att också klicka här. Det är inte nödvändigt men roligt för vår kyrka att kunna se vilka fler som läser.

Läs som pdf: Ladda ner för jan-jun här. Ladda ner för juli-dec här.

Clarakrysset – korsord och bibelläsning

Gillar du att lösa korsord? Klarar du Clarakrysset? I syfte att läsa Bibeln har vi tagit fram Clarakrysset – ett korsord som passar utmärkt i dessa karantäntider då tempot i livet kan vara lite lugnare än vanligt.

Det finns ett kryss för vuxna och ett för barn. Ladda ner kryssen, skriv ut och fyll i. För dig som vill ha en utskriven version finns det i kyrkan.

Ladda ner Clarakrysset här eller via bilderna nedan:
Clarakrysset för vuxen nr 1 – ladda ner pdf här.
Clarakrysset för vuxen nr 2 – ladda ner pdf här.
Clarakrysset för barn nr 1– ladda ner pdf här.
Clarakrysset för barn nr 2 – ladda ner pdf här.