Lärjungaskola 2019-2020

S:ta Clara kyrka erbjuder i samarbete med Hagabergs folkhögskola en ettårig utbildning på deltid för dig som önskar fördjupning i din kristna tro. Vår Lärjungaskola är en grundkurs i kristen tro för både hjärta och hjärna, och här ryms både teori och praktik – därför börjar varje dag med bön. Studierna omfattar bibelkunskap och troslära men också undervisning som relaterar till livet och vad det innebär att leva som kristen, eller som vi gärna formulerar det: Vad innebär det att vara en lärjunge till Jesus idag?

Vi fäster stor vikt vid gemenskap och personlig utveckling. Vårt mål är att Lärjungaskolan ska vara en trygg plats där vi stöttar och uppmuntrar varandra. Genom undervisningen får du en hjälp att växa i din tro men också hjälp att växa som människa. Vem är du? Vad vill Gud med ditt liv? Hur fungerar samspelet med andra människor som bäst? Under året finns möjlighet till viss personlig vägledning.

Lärare och ämnen i urval

Nils Lidskog – Att leva som lärjunge
Johan Kårlin – Bibelkunskap
Mats Nyholm – Att leva i relation till Gud och människor
Karin och Chistian Braw – Katekesen, Psalmboken, Kyrkoåret, Liturgi
Anna Axelsson – Själavård
Åsa Gustin – Lovsång och tillbedjan
Klas Lindberg – Kyrkohistoria, Praktisk retorik, Att leva i förbundsrelation, Viljan – upptäck dina gåvor

Utöver ordinarie lärare tillkommer ett antal gästlärare, bl.a. Hans Weichbrodt, Iwan Giertz och Gita Andersson.

Praktisk information

Kursen är deltid på 75% med undervisning måndag till fredag kl 8.00-12.00. Vi börjar alltid dagen med bön och fortsätter sedan med undervisning. Varje tisdag firar vi Lärjungamässa kl 10.30. Under vårterminen åker vi på en två-dagars retreat. Det förekommer inga prov eller hemuppgifter men utöver undervisningen finns kurslitteratur att fördjupa sig i.

Hösttermin 2019: 26 aug-13 dec 2019 med lov vecka 44
Vårtermin 2020: 13 jan-29 maj 2020 med lov vecka 9 och 15

Plats: S:ta Clara kyrka, Klara östra kyrkogata 7-9, 111 52 Stockholm

Studierna är CSN-berättigade. Kursintyg delas ut vid läsårets slut.
Kursen görs i samarbete med Hagabergs folkhögskola.

Kursansvarig

Vill du veta mer? Kontakta präst Johan Kårlin, 073-100 60 49, johan.karlin@svenskakyrkan.se

Ansök till Lärjungaskolan här

Datum för sista ansökan: 1 aug 2019

Komplettera din ansökan med fler dokument: För att din ansökan ska vara giltig behöver du först fylla i och skicka in nedanstående formulär samt även posta ett personbevis till oss – som du beställer från Skatteverket här.

Posta ditt personbevis till:
S:ta Clara kyrka
Johan Kårlin

När din ansökan är inskickad återkommer vi så snart vi kan.

Kön

Utbildningserfarenhet