Lärjungaskola 2021-2022

S:ta Clara kyrka erbjuder Lärjungaskolan för dig som önskar fördjupning i din kristna tro – en ettårig utbildning på deltid 75%  – med möjlighet att söka CSN genom Hagabergs folkhögskola.

Vår Lärjungaskola är en grundkurs i kristen tro för både hjärta och hjärna, och här ryms både teori och praktik – därför börjar varje dag med bön. Studierna omfattar bibelkunskap och troslära men också undervisning som relaterar till livet och vad det innebär att leva som kristen, eller som vi gärna formulerar det: Vad innebär det att vara en lärjunge till Jesus idag? 

Vi fäster stor vikt vid gemenskap och personlig utveckling. Vårt mål är att Lärjungaskolan ska vara en trygg plats där vi stöttar och uppmuntrar varandra. Genom undervisningen får du en hjälp att växa i din tro men också hjälp att växa som människa. Vem är du? Vad vill Gud med ditt liv? Hur fungerar samspelet med andra människor som bäst? Under året finns möjlighet till viss personlig vägledning. 

Lärare och ämnen i urval

Nils Lidskog – Att leva som lärjunge
Mattias Nordström – Bibelkunskap, Kyrkohistoria
Mats Nyholm – Att leva i relation till Gud och människor
Karin och Christian Braw, Andreas Edin – Katekesen, Psalmboken, Kyrkoåret, Liturgi
Anna Axelsson – Själavård
Bo Järpehag och Åsa Gustin – Lovsång och tillbedjan
Klas Lindberg – Praktisk retorik, Att leva i förbundsrelation, Viljan – upptäck dina gåvor

Utöver ordinarie lärare tillkommer ett antal gästlärare, bl.a. Johan Kårlin, Hans Weichbrodt, Iwan Giertz, Gita Andersson och Ebbe Appelros. 

Praktisk information

Skolan är deltid på 75% i samarbete med Hagabergs folkhögskola. Undervisningen hålls i Lillkyrkan måndag-fredag kl 8.00-12.00, där första timmen är deltagande i morgonbönen i S:ta Clara kyrka. Varje tisdag firar vi lärjungamässa kl 10.30. Under vårterminen åker vi på en två-dagars retreat. Det förekommer inga prov eller hemuppgifter men utöver undervisningen finns kurslitteratur att fördjupa sig i.

Hösttermin 2021: 30 aug–17 dec med lov vecka 44
Vårtermin 2022: mer info kommer
Plats: Lillkyrkan, S:ta Clara kyrka, Klara östra kyrkogata 7-9, 111 52 Stockholm
Studierna är CSN-berättigade. Intyg delas ut vid läsårets slut.

 

Ansvarig

Vill du veta mer? Kontakta ansvarig Mattias Nordström 070-289 12 19, mattias.nordstrom@svenskakyrkan.se

Ansök till Lärjungaskolan här

Datum för sista ansökan: 20 aug 2021

Lämna in din ansökan: När din ansökan har lämnats in kallas du till intervju där du får berätta vem du är och varför du vill gå Lärjungaskolan. Vi möter alla sökande till våra skolor för intervju före eventuell antagning. Ansökan och antagning sker löpande under våren och sommaren. 

När din ansökan är inskickad återkommer vi så snart vi kan.

Kön

Utbildningserfarenhet

Behandling av personuppgifter

3 + 3 =