Vill du bli medlem?

Firar du mässa i S:ta Clara kyrka och vill fördjupa din tillhörighet? Då är du varmt välkommen till vår medlemsintroduktion för att därefter ansöka om att bli medlem i EFS-föreningen S:ta Clara kyrka. Medlemsintroduktion för dig som vill veta mer hålls vanligen första söndagen varje månad kl 13.00 i Claragården. Se kommande medlemsintroduktion här.

När du gått medlemsintroduktionen, ansökt om att bli medlem och fått en inbjudan till medlemskap blir du välkomnad under en högmässa en söndag då du presenteras och officiellt hälsas välkommen i vår gemenskap.

Om medlemskap – utdrag ur EFS-föreningen S:ta Clara kyrkas stadgar

1.3. Föreningens syfte är att vara en församlingsgemenskap i S:ta Clara kyrka som presenterar Jesus i ord och handling så att Gud äras och Guds rike utbreds.

3.1. Medlem kan den bli som bekänner Jesus Kristus som sin personlige frälsare och Herre och som ställer sig bakom och vill främja föreningens syfte (§ 1.3.).

3.2. Medlemskap innebär att dela församlingsgemenskapen och att utifrån sina förutsättningar bidra med bön, omsorg, frivilligarbete och givande. Medlemskap innebär yttrande- och förslagsrätt vid föreningens möten.

Du hittar stadgarna i sin helhet här.