Bön

I vår kyrka får bönen ta stor plats – den ger oss kraft och riktning för det arbete vi står i – och att samlas till bön har länge varit oerhört viktigt i S:ta Clara kyrka. Inga Pagreus som tidigare har varit diakon hos oss och numera är volontär uttrycker sig såhär om eftermiddagsbönen i en intervju i EFS missionstidning Budbäraren:

”Bönen har faktiskt betytt allt. Där kunde vi lägga av oss allt som var tungt, för det var ofta tufft och väldigt svårt med missbrukarna som vi så gärna ville hjälpa. Vi var alltid med på bönen, den var vårt vattenhål. Där la Gud sina visioner och sin längtan i våra hjärtan.”

Läs gärna hela intervjun med Inga från Budbäraren #2 2019 här.

Bön på fredagar

digitalt via länk

Vi fortsätter att samlas till morgonbön och eftermiddagsbön både i kyrkan och digitalt! För dig som inte kan komma till kyrkan – välkommen att vara med digitalt på fredagar i morgonbönen kl 8.00 och eftermiddagsbönen kl 15.45 t.o.m. fredagen den 31 juli. Bönen leds av Margareta Ander.

Det går också bra att delta i bönesamlingarna genom att ringa ett vanligt telefonsamtal till telefonnummer 08-505 397 28. Knappa in mötes-ID 865 9569 8312 # och slutligen ännu en #.

Bön varje vardag

Varje vardag möts vi för morgonbön kl 8.00, lunchbön kl 13.00 och eftermiddagsbön kl 15.45 – och du är varmt välkommen att be med oss. Vi möts för bön, bibelläsning, lovsång och det finns ofta möjlighet till personlig förbön och att dela vittnesbörd. Vi ber också för vårt samhälle, vår stad och vår värld.

Vesperbön

Vi möts fr.o.m. tisdagen den 8 sept för Vesperbön tisdagar kl 17.30 ojämna veckor med Anita Tanttari. Vi fortsätter direkt efter kl 18.30 med bibelundervisning. Fika serveras.

Pilgrimsvandring light

Varje torsdag kl 13.00 under maj-oktober bjuder vi in till Pilgrimsvandring light med Anita Tanttari. Vi möts vid huvudentrén och vandrar i ca två timmar med två raster. SL-kort krävs. Välkommen!

Lectio Divina

Vi möts fr.o.m. torsdagen den 17 sept för för Lectio Divina torsdagar kl 17.00 jämna veckor – stilla lyssnade till Jesu ord ur evangelierna med Anita Tanttari. Vi samlas i Diakonirummet innan kyrkan stänger. Fika serveras.

Pilgrimsvandring

Sörmlandsleden

S:ta Clara kyrka bjuder i sommar in till pilgrimsvandring på Sörmlandsleden nära Nävekvarn måndagen den 6 juli – torsdagen den 9 juli

Det blir en fysiskt ganska tuff vandring i storslagen natur med tre övernattningar i tält eller vindskydd – men det blir också en andlig pilgrimsvandring där vi kommer ha gemensamma andakter samt ge utrymme för egen tid med bön eller meditation. Pilgrimsvandringen är öppen för alla som vill och kan.

Stockholm på knä

Under våren 2020 bjuder vi in till fyra söndagkvällar i S:ta Clara kyrka med bön och lovsång – då vi ber och söker stadens bästa tillsammans. Inbjudare är Sverigebönen tillsammans med S:ta Clara kyrka. Se kommande samlingar här.

Mammor i bön

Varje torsdag kl 16.50-17.50 möts Mammor i bön i Clararummet för en timmes koncentrerad bön för våra barn och deras skolor. Bönetimmen följer en tydlig mall i fyra steg: lovprisning, syndabekännelse, tacksägelse och förbön.

Varmt välkommen att ingå i en världsvid bönekedja av kvinnor som ber för barnen och deras skolor.

Vill du veta mer? Kontakta Kerstin Grundström 070-885 45 82, kerstin.grundstrom@gmail.com