Vi söker en diakon

En av våra två diakoner går vidare till en annan tjänst och vi söker hennes efterträdare. I S:ta Clara kyrka mitt i Stockholms city med en stor och växande kroppslig och andlig nöd står diakonin i centrum. Vi vill möta människor av alla slag med kärlek och omsorg.

Vi erbjuder ett utmanande men givande uppdrag där du kommer att få se liv förvandlas genom mötet med Jesus Kristus i ord och handling.

Du blir en del av vårt personalteam och får jobba tillsammans med våra präster, diakon, vaktmästare, kommunikatör, skolansvariga, barnledare och lokalvårdare m.fl. Du kommer också dagligen möta många av våra fantastiska volontärer. S:ta Clara kyrka är en del av Svenska kyrkan och EFS. Vi finns i hjärtat av Stockholm och längtar efter att vara Jesus i ord och handling.

Vi söker dig som:
– är vigd diakon i Svenska kyrkan.
– har flerårig erfarenhet av diakonalt arbete.
– inte är främmande för administrativa uppgifter, inklusive fondhantering. Beroende på dina meriter kan du få ett övergripande ekonomiskt ansvar för diakonin.
– vill jobba tillsammans med ett kompetent arbetslag och ett stort antal volontärer med varierande bakgrund.
– med glädje tjänstgör i gudstjänster på söndagar och vardagar.
– ber mycket och gärna leder andra i bön.

Omfattning: Efter överenskommelse
Tillträde: Efter överenskommelse
Vi är en gudstjänstfirande gemenskap inom Svenska kyrkan som drivs av EFS-föreningen S:ta Clara kyrka som blir din arbetsgivare. Vi definierar oss som en evangelisk-luthersk, diakonal och karismatisk kyrka med en tredelad vision – att bidra till att reformera Svenska kyrkan, att sprida evangelium i Stockholm och att leva i hälsa och tillväxt i vår egen kyrka.

Vill du veta mer? Kontakta präst och direktor Mats Nyholm, mats.nyholm@svenskakyrkan.se, 070-446 71 04, din blivande kollega Nathalie Edin, nathalie.edin@svenskakyrkan.se, 076-414 46 17, eller vice ordförande Elisabeth Sandlund, elisabethsandlund@gmail.com, 070-973 49 12, som gärna svarar på dina frågor.

Ansökan med personligt brev och CV mailas till info@clarakyrka.se senast den 31 mars.
Intervjuer sker fortlöpande. När vi får in ansökningar skickar vi enbart besked till de sökande som vi önskar träffa för intervju. I övrigt meddelar vi enbart på kyrkans hemsida genom borttagen annons när tjänsten har blivit tillsatt.