Lovsångsskola 2021-2022

Hur kan jag leva nära Guds hjärta och leda andra människor dit? Hösten 2021 startar vi en Lovsångsskola med Bo Järpehag. Sedan tidigare har vi Lärjungaskolan och Stockholms missionärsskola och nu erbjuder vi även en Lovsångsskola – en ettårig utbildning på deltid i samarbete med Hagabergs folkhögskola.

Lovsångsskolan vänder sig till dig som bär en längtan efter det odelade livet – att slippa leva med en fot i Jesu båt och den andra i världen. Psaltaren brister ut i dess avslutning att allt som andas skall lova Herren och 2 Krönikeboken beskriver hur Herrens ögon överfar jorden och letar efter de som av sina hjärtan vill hänge sig till Honom. Kanske träffar dessa ord dig? Du vill vända din blick till Honom och ge av dina styrkor och svagheter för att allt som andas skall lova Herrens namn. Du behöver inte vara lovsångsledare eller psalmist för att ansöka till Lovsångsskolan – däremot lovsjungande med en ambition att växa i tro, ledarskap, kreativitet och barmhärtighet.

Lovsångsskolan kommer att ha sitt hem i Claragården – den gula byggnaden som ligger inne på kyrkans gård ca 30 meter från kyrkans huvudentré. Bo Järpehag har lett lovsång över hela världen och betjänat Sverige med lovsång och sånger i kristen gemenskap i över 30 år, senast på Dalkarlså folkhögskola och dess Lovsångslinje. Bo har lett lovsång i S:ta Clara kyrka sedan 2018 och från 2021 arbetar han i S:ta Clara kyrka som musikledare och ansvarig för Lovsångsskolan. Kanske har du nån gång undrat vem som har skrivit lovsångerna Att lära känna Dig är min längtan, Du är en god Gud eller På Dig min Gud förtröstar jag? Nu vet du nog svaret.

S:ta Clara kyrka är en evangelisk-luthersk, diakonal och karismatisk kyrka. Vårt DNA av bön, diakoni, mission och gudstjänst präglar vardagen. Denna närhet till församlingslivet ger också ett 50-tal tillfällen varje vecka för lovsång!

Lärare och ämnen i urval

Vi har en rik och varierande undervisning i teori och praktik, ensemblespel och gudstjänstliv med flera gästlärare.

Lärarna från vår hemmaplan i Stockholm är Bo Järpehag, Mats Nyholm, Lars ”Lasse P” Petersson, Petter Alin m.fl.

Praktisk information

Skolan är deltid på 75% i samarbete med Hagabergs folkhögskola. Undervisning måndag-torsdag kl 8.00-14.00. Vi börjar alltid dagen med S:ta Clara kyrkas morgonbön och fortsätter sedan med undervisning.

Hösttermin 2021: 30 aug–17 dec med lov vecka 44
Vårtermin 2022: 10 jan–25 maj med lov vecka 9 och 15
Plats: Claragården och S:ta Clara kyrka, Klara östra kyrkogata 7-9, 111 52 Stockholm
Studierna är CSN-berättigade. Intyg delas ut vid läsårets slut.

Ansvarig

Vill du veta mer? Kontakta ansvarig Bo Järpehag, bo.jarpehag@svenskakyrkan.se

Ansök till Lovsångsskolan här

Datum för sista ansökan: 15 aug 2021

Lämna in din ansökan: Lämna in din ansökan genom att fylla i och skicka in nedanstående formulär.

När din ansökan är inskickad återkommer vi så snart vi kan.

Kön

Utbildningserfarenhet