Studiebesök

Vi tar gärna emot studiebesök – oftast flera varje vecka. Vi tar emot alltifrån personalgrupper från Svenska kyrkan och frikyrkor, präst- och pastorsstudenter, konfirmandgrupper, skolklasser, grupper från ideella organisationer, myndigheter och företag. För att komma på studiebesök gör ni en ansökan här nedan, så återkommer vi till er så snart vi tagit emot och tittat på er ansökan.

Hur ser ett studiebesök ut?

När ni har skickat in er ansökan och vi ser att vi kan ta emot er får ni en studiebesöksvärd – det är den person från S:ta Clara kyrka som ni har kontakt med före och som ni möter på studiebesöket. Ett studiebesök varar runt 1-2 timmar. Vi berättar om alltifrån vår historia, vår kyrkobyggnad till vårt arbete i Stockholm idag. Det blir också tillfälle för samtal och frågor.

Om ni dessutom önskar hjälpa till som volontärer så finns det möjlighet att vara med i vårt arbete med evangelisation på Segels torg – Plattan eller genom att dela vittnesbörd eller sång på en av våra bönesamlingar. Det är främst mindre grupper som kan hjälpa till som volontärer, men om ni är en större grupp kan vi ibland dela upp gruppen i mindre grupper som är med i olika delar av den pågående verksamheten. I ansökan bockar ni i vad ni har för önskemål.

Vi uppmuntrar alla som kommer på studiebesök att även besöka våra offentliga samlingar såsom gudstjänsterna och bönesamlingarna – de är navet i vår verksamhet. Genom bönen gör Gud det omöjliga möjligt.

Vi kan tyvärr inte förvara era väskor i vår kyrka enligt våra säkerhetsrutiner, så om ni kommer med större väskor rekommenderar vi att ni låser in dem på Centralstationen.

När kan vi ta emot studiebesök?

Vi tar främst emot studiebesök dagtid måndag till fredag.

Vad kostar ett studiebesök?

Den verksamhet som vi bedriver är helt beroende av de gåvor vi får. Ett studiebesök hos oss kostar 1000-5000 kr beroende på vilken sorts grupp ni är som önskar komma, dess storlek samt tidslängd och syfte med studiebesöket. Kostnaden får ni veta av den studiebesöksvärd som kontaktar er, och fakturan skickas först efter att studiebesöket ägt rum.

Ansökan om studiebesök

När din ansökan är inskickad återkommer vi så snart vi kan.

Vi önskar dessutom hjälpa till som volontärer i följande verksamheter:

Behandling av personuppgifter