Studiebesök

Vi tar gärna emot studiebesök – oftast flera varje vecka. Vi tar emot alltifrån personalgrupper från Svenska kyrkan och frikyrkor, präst- och pastorsstudenter, konfirmandgrupper, skolklasser, grupper från ideella organisationer, myndigheter och företag. För att komma på studiebesök gör ni en ansökan här nedan, så återkommer vi till er så snart vi tagit emot och tittat på er ansökan.

Hur ser ett studiebesök ut?

När ni har skickat in er ansökan och vi ser att vi kan ta emot er får ni en studiebesöksvärd – det är den person från S:ta Clara kyrka som ni har kontakt med före och som ni möter på studiebesöket. Ett studiebesök varar runt 1-2 timmar. Vi berättar om alltifrån vår historia, vår kyrkobyggnad till vårt arbete i Stockholm idag. Det blir också tillfälle för samtal och frågor.

Vi uppmuntrar alla som kommer på studiebesök att även besöka våra offentliga samlingar såsom gudstjänsterna och bönesamlingarna – de är navet i vår verksamhet. Genom bönen gör Gud det omöjliga möjligt.

Hjälpa till som volontärer

Om ni dessutom önskar hjälpa till som volontärer så finns det en viss möjlighet att vara med i vårt arbete med evangelisation på Sergels torg – Plattan eller genom att dela vittnesbörd eller sång på en av våra bönesamlingar. Det är främst mindre grupper som kan hjälpa till som volontärer, men om ni är en större grupp kan vi ibland dela upp gruppen i mindre grupper som är med i olika delar av den pågående verksamheten. I ansökan bockar ni i vad ni har för önskemål.

 

När kan vi ta emot studiebesök?

Vi tar främst emot studiebesök dagtid måndag-fredag.

 

Vad kostar ett studiebesök?

Den verksamhet som vi bedriver är helt beroende av de gåvor vi får. Ni betalar en studiebesöksavgift på 1000-3000 kr beroende på vad ni är för sorts grupp som önskar komma, storlek på gruppen samt tidslängd och syfte med studiebesöket. Studiebesöksavgiften kommer ni överens om med den studiebesöksvärd som kontaktar er, och fakturan skickas först efter att studiebesöket ägt rum.

Vi kan tyvärr inte förvara era väskor i vår kyrka enligt våra säkerhetsrutiner, så om ni kommer med större väskor rekommenderar vi att ni låser in dem på Centralstationen.

Ansök om studiebesök här

När din ansökan är inskickad återkommer vi så snart vi kan.

Vi önskar dessutom hjälpa till som volontärer i följande verksamheter

Behandling av personuppgifter

4 + 6 =