Måndagkvällar

En kväll – tre kurser

Måndagkväll betyder kurskväll i S:ta Clara kyrka. Varje termin erbjuder vi tre kurser på måndagkvällar med undervisning, middag och gemenskap.

På våren kan du gå Alphakurs, Bibelkurs eller Bönekurs och på hösten Alphakurs, Bibelkurs eller Relationskurs. Välkommen att anmäla dig redan idag!

Alphakurs

Livet är värt att utforska

Alphakursen – en världsvid grundkurs i kristen tro utan krav på förkunskaper. Kursen är för dig som undrar vad kristna tror på och varför. På svenska, engelska, persiska eller tigrinja samt digitalt via Zoom på svenska hoppas vi att du vill dela din tro med oss och se vad som sker i mötet. Alphakursen är en chans att utforska meningen med livet i kursformat. 

Kursen ger undervisning via film och samtal i smågrupper. En miljö där varje människa och bakgrund är välkommen. Kursen ges på svenska, engelska, persiska och tigrinja. 

Vi möts i kyrkan för middag och undervisning. Kursen digitalt möts direkt via Zoom.

Bibelkurs

Upptäck Bibeln tillsammans med andra

Under hösten går vi igenom Apostlagärningarna på Bibelkursen. Vad hände efter Jesu uppståndelse och himmelsfärd? Vi får följa den kristna församlingens utbredande över jorden från pingstdagen med utgjutelsen av den helige Ande till apostlarnas resor med Petrus och Paulus i spetsen. Upptäck hur Apostlagärningarna har format historien och kan forma din framtid!

Under kursen bjuder vi också in till Clara färger – vi målar tillsammans under undervisningen. Du tar med eget målarmaterial. Kursen ger undervisning med olika bibellärare och samtal i smågrupper. En miljö där varje människa och bakgrund är välkommen. 

Vi möts först i kyrkan för middag för att sedan gå vidare till Claragården för undervisning. 

Relationskurs

Om din relation till Gud, dina medmänniskor och till dig själv

Vi är glada att under hösten få erbjuda Relationskursen. När din relation till Gud, till dina medmänniskor och till dig själv blir mer äkta, fördjupas och utvecklas år för år hittar du mening. Kanske finnner du meningen med själva livet? 

Kursen handlar om din relation till Gud med ledorden äkthet, kallelse och tacksamhet. Din relation till din medmänniska med ledorden kärlek, förlåtelse och generositet, samt om din relation till dig själv med ledorden identitet, befrielse och sanning.

Kursen ger undervisning via film genom den inspelning som Himlen TV7 har gjort med Mats Nyholm. Samtal i smågrupper.

Vi möts först i kyrkan för middag för att sedan gå vidare till Lillkyrkan för undervisning.  

Praktisk information

När? Prova på-gång måndag 18 sept 18.00-20.00
Kurskvällar måndagar 25 sept – 27 nov 18.00-20.00

Kostnad: 500 kr inklusive elva middagar
Betala via Swish 123 131 28 83, Bankgiro 748-7366 eller kontant till kursansvarig. Märk betalningen med Måndagkvällar. Du kan söka bidrag från församlingen för kostnaden.
Kostnad Alphakurs digitalt via Zoom: 0 kr

Var?
Alphakurser S:ta Clara kyrka
Alphakurs digitalt via Zoom
Bibelkurs S:ta Clara kyrka och Claragården
Relationskurs S:ta Clara kyrka och Lillkyrkan

Kursansvariga:
Alphakurser Mats Nyholm, sms 070-446 71 04, mats.nyholm@svenskakyrkan.se
Bibelkurs Mats Nyholm, sms 070-446 71 04, mats.nyholm@svenskakyrkan.se
Relationskurs Nathalie Edin, sms 076-414 46 17, nathalie.edin@svenskakyrkan.se

Anmälan: Anmäl dig via formuläret här nedan. Kryssa i vilken av kurserna du vill gå.

Anmäl dig här

Du är välkommen att komma på prova på-gången den 18 sept utan anmälan. Efter det anmäler du dig här eller via folder i kyrkan.

Vilken kurs vill du gå?

Behandling av personuppgifter

12 + 3 =