Musik

I S:ta Clara kyrka är musiken ett av hjärtslagen. Vi sjunger dagligen lovsång i våra bönesamlingar samt på söndagens gudstjänster och inbjuder även till lunchmusik varje vardag. Här nedan hittar du mer om musiken i vår kyrka. Se även mer om vad som händer den kommande tiden i vår kalender här

Lovsång och tillbedjan

I våra gudstjänster och bönesamlingar har vi ofta mycket utrymme för lovsång och tillbedjan. Vi ser på lovsång och tillbedjan som en form av bön och att vi genom lovsången kan ära och lyfta upp Guds namn. I våra mässor sjunger vi både lovsånger och psalmer – ibland med orgel och ibland akustiskt eller med större komp.

Lunchmusik

Under lunchtid varje vardag fylls vår kyrka av musik – alltifrån vispop och psalmer till klassisk musik på piano och orgel. Har du en stund över på din lunch eller vägarna förbi kyrkan?

Välkommen in för lunchmusik varje vardag kl 12.00.

Måndag Per Svensson – vispop, andliga visor och psalmer

Tisdag olika musiker och genre

Onsdag olika musiker och genre

Torsdag Karin Hellman-Geworkian – klassisk musik piano och orgel

Fredag Stockholms domkyrkoförsamling – pianolyrik och orgelmusik

Varje lördag bjuder Stockholms domkyrkoförsamling in till Aftonmusik kl 18.00. Läs mer här.

Sång- och musikkvällar

Två onsdagkvällar under våren bjuder vi in till sång- och musikkvällar med inbjudna sångare och musiker. Varmt välkommen du som vill njuta av kvällar med ljuv musik och vittnesbörd.

Se kommande sång- och musikkvällar här.