Musik

I S:ta Clara kyrka är musiken ett av hjärtslagen. Vi sjunger dagligen lovsång i våra bönesamlingar samt på söndagens gudstjänster och inbjuder även till lunchmusik varje vardag. Här nedan hittar du mer om musiken i vår kyrka. Se även mer om vad som händer den kommande tiden i vår kalender här

Luciakonsert

till förmån för Stockholms mest utsatta

Fira lucia med oss. Vi bjuder in till en stämningsfull kväll med traditionellt luciafirande till förmån för #claravintern fredagen den 13 dec kl 18.00. Vi fyller kyrkan med levande ljus, sång, värme och hopp. Välkommen du som passerar förbi på väg hem från jobbet eller du som vill uppleva lucia i vackra S:ta Clara kyrka – ett stenkast från T-centralen och pendelstationen Stockholm City. Vi serverar varm dryck och julkaka utanför entrén. Insläpp kl 17.40.

Fri entré. Det finns möjlighet att ge en gåva i insamlingen under kvällen – till förmån för Stockholms mest utsatta. Läs mer om ClaraVintern här.

Luciakonserten görs i samarbete med Showeriet Nöjesproduktion. De har sedan starten år 2013 skapat underhållning för små och stora scener. Med passion för sång, dans och teater så gör de allt ifrån finstämda luciatåg till fartfyllda revyer.

Vill du komma med ditt företag? Kontakta oss på info@clarakyrka.se för att få reserverade platser till dig och ditt företag. Det finns möjlighet för företag som ger en gåva till ClaraVintern att få personliga gåvobevis från oss.

Facebook-eventet hittar du här.

Lunchmusik

Under lunchtid varje vardag fylls vår kyrka av musik – alltifrån vispop och psalmer till klassisk musik på piano och orgel. Har du en stund över på din lunch eller vägarna förbi kyrkan?

Välkommen in för lunchmusik varje vardag kl 12.00.

Måndag Per Svensson – vispop, andliga visor och psalmer

Tisdag olika musiker och genre

Onsdag olika musiker och genre

Torsdag Karin Hellman-Geworkian – klassisk musik piano och orgel

Fredag Stockholms domkyrkoförsamling – pianolyrik och orgelmusik

Varje lördag bjuder Stockholms domkyrkoförsamling in till Aftonmusik kl 18.00. Läs mer här.

Livets sång

En fredagkväll i månaden bjuder vi in till Livets sång – kvällar med blandad musik och ofta ett specifikt tema. Vi bjuder ofta in gäster för predikan eller musik. Se kommande Livets sång här.

Lovsång och tillbedjan

I våra gudstjänster och bönesamlingar har vi ofta mycket utrymme för lovsång och tillbedjan. Vi ser på lovsång och tillbedjan som en form av bön och att vi genom lovsången kan ära och lyfta upp Guds namn. I våra mässor sjunger vi både lovsånger och psalmer – ibland med orgel och ibland akustiskt eller med större komp.

Gitarrkurser

Vi erbjuder två olika gitarrkurser – en för nybörjare och en fortsättningsgrupp. Vi lär oss grundläggande ackord och sjunger lovsånger tillsammans. I fortsättningsgruppen lär vi oss fler kompstilar. Du får möjlighet att med jämna mellanrum spela på våra eftermiddagsböner och under andra arrangemang. Kurserna utgör även en del av vårt integrationsarbete eftersom många av deltagarna har internationell bakgrund. Genom att samlas kring ett gemensamt intresse får svenskar och nyanlända ett naturlig forum där de kan umgås och lära känna varandra. Rotary Klara sponsrar kurserna.

Vill du veta mer? Kontakta musikansvarig Åsa Gustin asa.gustin@svenskakyrkan.se