Musik

I S:ta Clara kyrka är musiken ett av hjärtslagen. Vi sjunger dagligen lovsång i våra bönesamlingar samt på söndagens gudstjänster och inbjuder även till lunchmusik varje vardag. Här nedan hittar du mer om musiken i vår kyrka. Se även mer om vad som händer den kommande tiden i vår kalender här

Fira lucia med oss

Vi bjöd in till en webbsänd stämningsfull konsert med traditionellt luciafirande till förmån för #claravintern söndagen den 13 dec kl 16.00. Vi fyllde S:ta Clara kyrkas valv med levande ljus, sång, värme och hopp. Vi hade i år önskat att kunna erbjuda flera konserter i kyrkan då förra årets konsert snabbt blev fullsatt – men i dessa speciella tider bjöd vi istället in dig till en webbsänd luciakonsert via YouTube och Facebook.
 
Det finns möjlighet att ge en gåva i insamlingen under konserten – till förmån för Stockholms mest utsatta. Läs mer om #claravintern här.
 
Luciakonserten sker i samarbete mellan S:ta Clara kyrka och Showeriet Nöjesproduktion.
 
Varmt välkommen att fira lucia med oss hemifrån!
 
Facebook-eventet hittar du här.

Lunchmusik

Under lunchtid varje vardag fylls vår kyrka av musik – alltifrån vispop och psalmer till klassisk musik på piano och orgel. Har du en stund över på din lunch eller vägarna förbi kyrkan?

Välkommen in för lunchmusik varje vardag kl 12.00.

Måndag Per Svensson – vispop, andliga visor och psalmer

Tisdag olika musiker och genre

Onsdag olika musiker och genre

Torsdag olika musiker och genre

Fredag Stockholms domkyrkoförsamling – pianolyrik och orgelmusik

Varje lördag bjuder Stockholms domkyrkoförsamling in till Aftonmusik kl 18.00. Läs mer här.

Lovsång och tillbedjan

I våra gudstjänster och bönesamlingar har vi ofta mycket utrymme för lovsång och tillbedjan. Vi ser på lovsång och tillbedjan som en form av bön och att vi genom lovsången kan ära och lyfta upp Guds namn. I våra mässor sjunger vi både lovsånger och psalmer – ibland med orgel och ibland akustiskt eller med större komp.

Dansa i högmässan

Precis som att vi kan uttrycka vår tacksamhet och längtan till Gud genom sång och musik kan vi göra det genom rörelse och dans. Lovsång kan även förmedla något av Guds hjärta till människor, och det är vår längtan att vi skulle få göra genom dans och rörelse. I vår högmässa bjuder vi ibland in till att vara med och dansa under ledning av Levi Blad.
 
Vill du vara med? Kontakta Levi Blad levi.blad@gmail.com