För volontärer

Ett gott sätt att sätta stort värde på människor och kyrkans verksamheter är att träna och utbilda dess volontärer. Här hittar du som redan är volontär hos oss information om kommande volontärluncher och volontärdagar.

Vill du veta hur du kan bli volontär hos oss? Läs mer här.

Volontärkurs digitalt via länk

Vi är så glada att trots pandemin nu kunna bjuda in till en volontärkurs digitalt via länk! Tre måndagkvällar kommer du som är ny och gammal, eller ny-gammal volontär att kunna vara med. Klicka här för att komma till volontärkursen via Zoom.

Vi startar upp med del 1 måndagen den 18 jan kl 18.00-20.00 om S:ta Clara kyrkas själ och hjärta, vision och nio nycklar. Vidare vår historia, organisation och verksamhet. 

Vi fortsätter med del 2 måndagen den 25 jan kl 18.00-20.00 om bön, diakoni och säkerhetsrutiner. 

Den sista kvällen med del 3 är måndagen den 1 feb kl 18.00-20.00 om aktuella behov 2021, matchning med dina gåvor och intressen samt gemensam bön och plan för vidare återkoppling.

Vi önskar att du som volontär är med på kursens alla tre delar. Om du redan är volontär och har svårt att vara med alla tre kvällar ber vi dig att prioritera den sista och tredje delen eftersom den är en väg in i betjänande och hur du kan bli till välsignelse för andra = det bästa för din nästa! 

Eftersom pandemin har ökat det geografiska avståndet mellan oss och att vi dessutom har ett nytt upplägg på kursen hoppas vi att vi blir ett stort gäng som möts digitalt via Zoom. Jag har själv nyligen deltagit i ett zoom-möte med 300 deltagare genom Alpha England så det går bra, bara alla har mickarna avstängda förutom när man ska tala. Man kan exempelvis även dela upp en del av tiden i olika ”rum” för samtal i mindre grupper. Vår kommunikatör Carolina Ayoub hjälper särskilt dig som inte har använt Zoom tidigare, eller kan du be en släkting eller vän om hjälp om du har möjlighet till det. 

Jag inleder kursen och flera glada från personalen och styrelsen medverkar. 

Gud vare tack som ger oss segern genom vår Herre Jesus Kristus. Stå därför fasta och orubbliga, mina kära bröder, och ge ut er helt i arbetet för Herren. Ni vet ju att han inte låter er möda vara förspilld. 1 Kor 15:57-58. 

Med längtan och tro
Mats Nyholm, präst och direktor i S:ta Clara kyrka

Volontärlunch

Varje onsdag kl 12.00 bjuder vi in alla våra volontärer till volontärlunch i Lillkyrkan. Välkommen till en stund med mat och gemenskap tillsammans med andra volontärer. Det krävs ingen anmälan.

Några gånger varje år bjuder vi även in till stormöte för volontärer samt en stor volontärfest. Se kommande stormöten och volontärfest här.

Volontär­fest

En gång om året bjuder vi också in till en volontärfest för alla volontärer.

Mer information inför volontärfesten 2021 kommer.

Volontär­dag

Varje höst och vår bjuder vi in till en volontärdag för alla våra volontärer – då vill vi rusta dig som är volontär för den uppgift du har och ge en förståelse för och kunskap om hur vår kyrka arbetar och inom vilket sammanhang vi verkar.

Mer information inför nästa volontärdag kommer.