Undervisning

I S:ta Clara kyrka är musiken ett av hjärtslagen – vi sjunger lovsång dagligen i våra bönesamlingar och på söndagens gudstjänster och inbjuder även till lunchmusik varje vardag. Här hittar du mer om musiken hos oss. Se även mer om vad som händer den kommande tiden här

Lärjungaskola 2019-2020

S:ta Clara kyrka erbjuder i samarbete med Hagabergs folkhögskola en ettårig utbildning på deltid för dig som önskar fördjupning i din kristna tro. Vår Lärjungaskola är en grundkurs i kristen tro för både hjärta och hjärna, och här ryms både teori och praktik – därför börjar varje dag med bön.Studierna omfattar bibelkunskap och troslära men också undervisning som relaterar till livet och vad det innebär att leva som kristen, eller som vi gärna formulerar det: Vad innebär det att vara en lärjunge till Jesus idag? 

Läs mer och ansök här idag.

Stockholms missionärsskola 2019-2020

– med diakonal profil

Hur kan vi nå Stockholm med evangeliet och få spela vår roll i Herrens reformation av kyrkan? Måndagen den 2 sept 2019 startar vi med glädje Stockholms missionärsskola – med diakonal profil – en ettårig utbildning på halvtid. Kanske kan den besvara din längtan efter att komma i funktion, bli till välsignelse för andra människor och leva i missionsbefallningen. Om du funderar på en framtid som diakoniassistent hoppas vi att denna utbildning skall stärka dina möjligheter till arbete.

Läs mer och ansök här idag.

Måndagkväll betyder kurskväll

Måndagkväll betyder kurskväll i S:ta Clara kyrka. Vi ser tillbaka på det senaste året med glädje – då vi har fått mötas för Alpha-kurs, Relationskurs och Bibelskola på måndagkvällar.

Mer information inför hösten 2019 kommer.

Helande undervisning

Varje onsdag kl 14.00 undervisar präst Nils Lidskog om helande i den södra korsarmen i kyrkan. Undervisningen är baserad på helande utifrån Bibeln. Det krävs ingen anmälan. Varmt välkommen!

Lär känna den Helige Ande-kurs

Mellan påsk och pingst bjuder vi in till vår Lär känna den Helige Ande-kurs – sju onsdagkvällar med start den 24 april kl 18-00-20.00. Kursavgift 100 kr inkl kursbok och fika. Tolkning till persiska finns.

Vill du veta mer? Kontakta präst Nils Lidskog nils.lidskog@svenskakyrkan.se

Ordet – Anden – Gatan

En kurs i att leva missionellt

S:ta Clara kyrka erbjuder i samarbete med New Wine kursen Ordet – Anden – Gatan under hösten 2019 och våren 2020. Det är en kurs om hur vi kan betjäna de socialt utsatta i samhället genom att kombinera karismatiskt befrielsetjänst med social betjäning. Kursen äger rum i S:ta Clara kyrka under tre moduler – den 11-14 sept 2019, den 15-18 jan 2020 och den 22-25 april 2020.

Läs mer och anmäl dig här idag

Bibelläsningsplan

I vår kyrka följer vi just nu nedanstående plan som tar oss igenom bibeln på ett år. Vi började den 1 jan 2019, men om du vill kan du börja läsa när du vill under året. Det bästa är då om du känner till Bibelns innehåll ganska bra eftersom du kastas rakt in i Bibeln i denna bibelläsningsplan.

Läs i din smartphone: Ladda ner appen Bibel av Life Church här. Acceptera gärna inbjudan till bibelläsningsplanen genom att också klicka här. Det är inte nödvändigt men roligt för vår kyrka att kunna se vilka fler som läser.

Läs som pdf: Ladda ner för jan-jun här. Ladda ner för juli-dec här.