Undervisning

Att leva som kristen innebär att ständigt lära sig mer om Gud, Bibeln och vad det innebär att leva ett liv som lärjunge. Vi ger flera möjligheter till undervisning för dig som vill ta din kristna tro på allvar. Varje vecka möts vi för undervisning med olika inriktning och i olika omfattning – alltifrån vår Lärjungaskola och Stockholms missionärsskola i Lillkyrkan till Helande undervisning i stora kyrkan.

Här nedan kan du läsa mer – och se även vad som händer den kommande tiden i vår kalender här. Välkommen att lära mer hos oss!

Lärjungaskola 2020-2021

S:ta Clara kyrka erbjuder i samarbete med Hagabergs folkhögskola en ettårig utbildning på deltid för dig som önskar fördjupning i din kristna tro. Vår Lärjungaskola är en grundkurs i kristen tro för både hjärta och hjärna, och här ryms både teori och praktik – därför börjar varje dag med bön. Studierna omfattar bibelkunskap och troslära men också undervisning som relaterar till livet och vad det innebär att leva som kristen, eller som vi gärna formulerar det: Vad innebär det att vara en lärjunge till Jesus idag? 

Läs mer här

Stockholms missionärsskola 2020-2021

– med diakonal profil

Hur kan vi nå Stockholm med evangeliet och få spela vår roll i Herrens reformation av kyrkan? Hösten 2019 startade vi med glädje Stockholms missionärsskola – med diakonal profil – en ettårig utbildning på deltid. Den andliga och själsliga nöden är stor i Sverige idag. Mitt i detta gör Gud under! Jesus helar och upprättar människor än idag. Det är den erfarenhet som St:a Clara kyrka lever med varje dag och ur detta har Stockholms missionärsskola vuxit fram. Kanske kan kursen besvara din längtan efter att komma i funktion, bli till välsignelse för andra människor och leva i missionsbefallningen i Jesus ord i Matt 28:18-20. 

Läs mer här

Bibelundervisning från Filipperbrevet

Glädjens brev till församlingen

I denna tid som präglas av situationen med coronaviruset vill vi ge dig möjlighet att lyssna till bibelundervisning från Filipperbrevet. Det är ett glädjens brev till församlingen – om glädjen i Jesus Kristus och glädjen i Guds församling. Fyra präster hos oss undervisar från varsitt kapitel i Filipperbrevet.

För att komma till spellistan Undervisning på vår YouTube-kanal klicka här. Du kan också se alla våra filmer på vår YouTube-kanal här.

Undervisning via YouTube

Välkommen att följa med i undervisning från oss via YouTube. Vi undervisade exempelvis under stilla veckan – Passionsberättelsen. Vi följde texterna i Matteusevangeliet 26-27.

För att komma till spellistan Undervisning på vår YouTube-kanal klicka här eller på bilden nedan. Du kan också se alla våra filmer på vår YouTube-kanal här.

Du kan också lyssna på undervisning via vår podcast här.

Måndagkvällar

En kväll – tre kurser

Måndagkväll betyder kurskväll i S:ta Clara kyrka. Under våren 2020 hade vi glädjen att erbjuda tre kurser – Alphakurs, Bibelskola och Relationskurs. 

Varje kväll börjar med att vi äter tillsammans innan vi delar upp oss för respektive kurs med undervisning och smågrupper med fika.

Läs mer här

Bibelläsningsplan

I vår kyrka följer vi just nu nedanstående plan som tar oss igenom bibeln på ett år. Vi började den 1 jan 2019, men om du vill kan du börja läsa när du vill under året. Det bästa är då om du känner till Bibelns innehåll ganska bra eftersom du kastas rakt in i Bibeln i denna bibelläsningsplan.

Läs i din smartphone: Ladda ner appen Bibel av Life Church här. Acceptera gärna inbjudan till bibelläsningsplanen genom att också klicka här. Det är inte nödvändigt men roligt för vår kyrka att kunna se vilka fler som läser.

Läs som pdf: Ladda ner för jan-jun här. Ladda ner för juli-dec här.

Bibelundervisning

Vi möts fr.o.m. tisdagen den 8 sept för Vesperbön tisdagar kl 17.30 ojämna veckor med Anita Tanttari. Vi fortsätter direkt efter kl 18.30 med bibelundervisning. Fika serveras.

Helande undervisning

Varje onsdag kl 14.00 undervisar präst Nils Lidskog om helande i den södra korsarmen i kyrkan. Undervisningen är baserad på helande utifrån Bibeln. Det krävs ingen anmälan. Varmt välkommen!

Vill du veta mer? Kontakta Nils Lidskog 070-992 98 13, nils.lidskog@svenskakyrkan.se

Lär känna den Helige Ande-kurs

Mellan påsk och pingst bjuder vi vanligen in till S:ta Clara kyrkas Lär känna den Helige Ande-kurs sju onsdagkvällar.

Vill du veta mer? Kontakta Nils Lidskog 070-992 98 13, nils.lidskog@svenskakyrkan.se

Clarakrysset – korsord och bibelläsning

Gillar du att lösa korsord? Klarar du Clarakrysset? I syfte att läsa Bibeln har vi tagit fram Clarakrysset – ett korsord som passar utmärkt i dessa karantäntider då tempot i livet kan vara lite lugnare än vanligt.

Det finns ett kryss för vuxna och ett för barn. Ladda ner kryssen, skriv ut och fyll i. För dig som vill ha en utskriven version finns det i kyrkan.

Ladda ner Clarakrysset här eller via bilderna nedan:
Clarakrysset för vuxen nr 1 – ladda ner pdf här.
Clarakrysset för vuxen nr 2 – ladda ner pdf här.
Clarakrysset för barn nr 1– ladda ner pdf här.
Clarakrysset för barn nr 2 – ladda ner pdf här.