Undervisning

Att leva som kristen innebär att ständigt lära sig mer om Gud, Bibeln och vad det innebär att leva ett liv som lärjunge. Vi ger flera möjligheter till undervisning för dig som vill ta din kristna tro på allvar. Varje vecka möts vi för undervisning med olika inriktning och i olika omfattning – alltifrån vår Lärjungaskola i Lillkyrkan till Helande undervisning i stora kyrkan. Här nedan kan du läsa mer – och se även vad som händer den kommande tiden i vår kalender här. Välkommen att lära mer hos oss!

Måndagkvällar

En kväll – tre kurser

Måndagkväll betyder kurskväll i S:ta Clara kyrka. Under våren 2020 har vi glädjen att erbjuda tre kurser – Alphakurs, Bibelskola och Relationskurs. 

Varje kväll börjar med att vi äter tillsammans innan vi delar upp oss för respektive kurs med undervisning och smågrupper med fika.

Läs mer här

Stockholms missionärsskola

– med diakonal profil

Hur kan vi nå Stockholm med evangeliet och få spela vår roll i Herrens reformation av kyrkan? Hösten 2019 startade vi med glädje Stockholms missionärsskola – med diakonal profil – en ettårig utbildning på halvtid. Kanske kan den besvara din längtan efter att komma i funktion, bli till välsignelse för andra människor och leva i missionsbefallningen. Om du funderar på en framtid som diakoniassistent hoppas vi att denna utbildning skall stärka dina möjligheter till arbete.

Läs mer här

Lärjungaskola

S:ta Clara kyrka erbjuder i samarbete med Hagabergs folkhögskola en ettårig utbildning på deltid för dig som önskar fördjupning i din kristna tro. Vår Lärjungaskola är en grundkurs i kristen tro för både hjärta och hjärna, och här ryms både teori och praktik – därför börjar varje dag med bön.Studierna omfattar bibelkunskap och troslära men också undervisning som relaterar till livet och vad det innebär att leva som kristen, eller som vi gärna formulerar det: Vad innebär det att vara en lärjunge till Jesus idag? 

Läs mer här

Bibelundervisning

Vi möts för Vesperbön tisdagar kl 17.30 ojämna veckor med Anita Tanttari. Vi fortsätter direkt efter kl 18.30 med bibelundervisning då vi under hösten och en bit in på våren studerar Daniels bok i Gamla testamentet med lärare och präst Einar Bäfverfeldt.

Helande undervisning

Varje onsdag kl 14.00 undervisar präst Nils Lidskog om helande i den södra korsarmen i kyrkan. Undervisningen är baserad på helande utifrån Bibeln. Det krävs ingen anmälan. Varmt välkommen!

Vill du veta mer? Kontakta Nils Lidskog 070-992 98 13, nils.lidskog@svenskakyrkan.se

Lär känna den Helige Ande-kurs

Mellan påsk och pingst bjuder vi in till S:ta Clara kyrkas Lär känna den Helige Ande-kurs sju onsdagkvällar i rad den 15 april – 27 maj kl 18.00-20.00. Kursbok 50 kr. Fika serveras. Tolkning till persiska.

Det krävs ingen anmälan. Varmt välkommen!

Vill du veta mer? Kontakta Nils Lidskog 070-992 98 13, nils.lidskog@svenskakyrkan.se

Bibelläsningsplan

I vår kyrka följer vi just nu nedanstående plan som tar oss igenom bibeln på ett år. Vi började den 1 jan 2019, men om du vill kan du börja läsa när du vill under året. Det bästa är då om du känner till Bibelns innehåll ganska bra eftersom du kastas rakt in i Bibeln i denna bibelläsningsplan.

Läs i din smartphone: Ladda ner appen Bibel av Life Church här. Acceptera gärna inbjudan till bibelläsningsplanen genom att också klicka här. Det är inte nödvändigt men roligt för vår kyrka att kunna se vilka fler som läser.

Läs som pdf: Ladda ner för jan-jun här. Ladda ner för juli-dec här.

Ordet – Anden – Gatan

En kurs i att leva missionellt

S:ta Clara kyrka erbjuder i samarbete med New Wine kursen Ordet – Anden – Gatan under hösten 2019 och våren 2020. Det är en kurs om hur vi kan betjäna de socialt utsatta i samhället genom att kombinera karismatiskt befrielsetjänst med social betjäning. Kursen äger rum i S:ta Clara kyrka under tre moduler – den 11-14 sept 2019, den 15-18 jan 2020 och den 22-25 april 2020.

Läs mer här

DTC Lärjungakurs

Att lära känna Gud och göra Honom känd

I samarbete med UMU Stockholm erbjuder vi en DTC Lärjungakurs – en kurs som ger dig en möjlighet att fördjupas i din kristna tro och i din relation till Gud. Den ger dig en djupare förståelse av Guds vägar i ditt liv och hjälper dig att ta steg framåt för att tjäna Honom och nå ut till andra. Den är utmärkt för dig som inte kan ta ledigt en längre tid för att gå en DTS eller bibelskola.

Under tio onsdagkvällar får du ett smakprov av undervisningen i en DTS. Utöver undervisning ger vi tid för lovsång, praktisk tillämpning och gemenskap. Varje tillfälle börjar med en gemensam måltid. En kortare outreach i Stockholm ingår i kursen. Kursen äger rum i S:ta Clara kyrka onsdagkvällar den 12 feb – 15 april kl 18.00-21.00.

Läs mer här