Undervisning

Att leva som kristen innebär att ständigt lära sig mer om Gud, Bibeln och vad det innebär att leva ett liv som lärjunge. Vi ger flera möjligheter till undervisning för dig som vill ta din kristna tro på allvar. Varje vecka möts vi för undervisning med olika inriktning och i olika omfattning – alltifrån vår Lärjungaskola, Stockholms missionärsskola och Lovsångsskola till undervisning och kurser i stora kyrkan.

Här nedan kan du läsa mer – och se även vad som händer den kommande tiden i vår kalender här. Välkommen att lära mer hos oss!

Lovsångsskola 2021-2022

Hur kan jag leva nära Guds hjärta och leda andra människor dit? Hösten 2021 startar vi en Lovsångsskola med Bo Järpehag. Sedan tidigare har vi Lärjungaskolan och Stockholms missionärsskola och nu erbjuder vi även en Lovsångsskola – en ettårig utbildning på deltid i samarbete med Hagabergs folkhögskola.

Lovsångsskolan vänder sig till dig som bär en längtan efter det odelade livet – att slippa leva med en fot i Jesu båt och den andra i världen. Psaltaren brister ut i dess avslutning att allt som andas skall lova Herren och 2 Krönikeboken beskriver hur Herrens ögon överfar jorden och letar efter de som av sina hjärtan vill hänge sig till Honom. Kanske träffar dessa ord dig? Du vill vända din blick till Honom och ge av dina styrkor och svagheter för att allt som andas skall lova Herrens namn. Du behöver inte vara lovsångsledare eller psalmist för att ansöka till Lovsångsskolan – däremot lovsjungande med en ambition att växa i tro, ledarskap, kreativitet och barmhärtighet.

Läs mer och ansök här

Lärjungaskola 2020-2021

S:ta Clara kyrka erbjuder i samarbete med Hagabergs folkhögskola en ettårig utbildning på deltid för dig som önskar fördjupning i din kristna tro. Vår Lärjungaskola är en grundkurs i kristen tro för både hjärta och hjärna, och här ryms både teori och praktik – därför börjar varje dag med bön. Studierna omfattar bibelkunskap och troslära men också undervisning som relaterar till livet och vad det innebär att leva som kristen, eller som vi gärna formulerar det: Vad innebär det att vara en lärjunge till Jesus idag? 

Läs mer här

Stockholms missionärsskola 2020-2021

– med diakonal profil

Hur kan vi nå Stockholm med evangeliet och få spela vår roll i Herrens reformation av kyrkan? Hösten 2019 startade vi med glädje Stockholms missionärsskola – med diakonal profil – en ettårig utbildning på deltid. Den andliga och själsliga nöden är stor i Sverige idag. Mitt i detta gör Gud under! Jesus helar och upprättar människor än idag. Det är den erfarenhet som St:a Clara kyrka lever med varje dag och ur detta har Stockholms missionärsskola vuxit fram. Kanske kan skolan besvara din längtan efter att komma i funktion, bli till välsignelse för andra människor och leva i missionsbefallningen i Jesus ord i Matt 28:18-20.

Läs mer här

Måndagkvällar

En kväll – tre kurser

Måndagkväll betyder kurskväll i S:ta Clara kyrka. Under hösten 2020 har vi glädjen att igen erbjuda tre kurser – Alphakurs, Relationskurs och Bibelkurs. I höst är det tre skilda kurser som möts på olika platser men samma datum och tider. Välkommen att anmäla dig redan idag!

Läs mer här

Bibelundervisning från Filipperbrevet

Glädjens brev till församlingen

I denna tid som präglas av situationen med coronaviruset vill vi ge dig möjlighet att lyssna till bibelundervisning från Filipperbrevet. Det är ett glädjens brev till församlingen – om glädjen i Jesus Kristus och glädjen i Guds församling. Fyra präster hos oss undervisar från varsitt kapitel i Filipperbrevet.

För att komma till spellistan Undervisning på vår YouTube-kanal klicka här. Du kan också se alla våra filmer på vår YouTube-kanal här.

Nycklar till tillväxt

Under år 2017 sändes Nycklar till tillväxt med Carl-Erik Sahlberg via Himlen TV7 – och under vintern webbsänder vi dessa nio delar. Vi sänder en del varje söndag den 8 nov-22 nov kl 11.00 och sedan varje lördag 28 nov-2 jan kl 11.00 via YouTube och Facebook.

Lyssna till Carl-Erik Sahlberg undervisa och samtala med olika personer. Hur kan en församling växa? Hur kan människor vars liv havererat få ett nytt liv? Carl-Erik undervisar om de nio nycklarna till församlingstillväxt som han tillämpade under sin tid i S:ta Clara kyrka år 1989-2012. Alla nio delar med tillhörande samtalsfrågor finns också på Himlen TV7 Play för dig som vill kika i förväg.

För att komma till spellistan Undervisning på vår YouTube-kanal klicka här. Du kan också se alla våra filmer på vår YouTube-kanal här.

Undervisning via YouTube

Välkommen att följa med i undervisning från oss via YouTube. Vi undervisade exempelvis under stilla veckan – Passionsberättelsen. Vi följde texterna i Matteusevangeliet 26-27.

För att komma till spellistan Undervisning på vår YouTube-kanal klicka här eller på bilden nedan. Du kan också se alla våra filmer på vår YouTube-kanal här.

Du kan också lyssna på undervisning via vår podcast här.

Bibelundervisning med Iwan Giertz

Vi möts för vesperbön tisdagar kl 17.30 ojämna veckor med Anita Tanttari. Vi fortsätter direkt efter kl 18.30 med bibelundervisning från Efesierbrevet med Iwan Giertz. Fika serveras.

Under våren möts vi istället digitalt för undervisning med Iwan Giertz tisdagar kl 18.30 jämna veckor här via Zoom

Bibelläsningsplan

I vår kyrka följer vi just nu nedanstående plan som tar oss igenom bibeln på ett år. Vi började den 1 jan 2019, men om du vill kan du börja läsa när du vill under året. Det bästa är då om du känner till Bibelns innehåll ganska bra eftersom du kastas rakt in i Bibeln i denna bibelläsningsplan.

Läs i din smartphone: Ladda ner appen Bibel av Life Church här. Acceptera gärna inbjudan till bibelläsningsplanen genom att också klicka här. Det är inte nödvändigt men roligt för vår kyrka att kunna se vilka fler som läser.

Läs som pdf: Ladda ner för jan-jun här. Ladda ner för juli-dec här.

Helande undervisning

Varje onsdag kl 14.00 undervisar präst Nils Lidskog om helande i den södra korsarmen i kyrkan. Undervisningen är baserad på helande utifrån Bibeln. Det krävs ingen anmälan. Varmt välkommen!

Vill du veta mer? Kontakta Nils Lidskog 070-992 98 13, nils.lidskog@svenskakyrkan.se

Lär känna den Helige Ande-kurs

Mellan påsk och pingst bjuder vi vanligen in till S:ta Clara kyrkas Lär känna den Helige Ande-kurs sju onsdagkvällar.

Vill du veta mer? Kontakta Nils Lidskog 070-992 98 13, nils.lidskog@svenskakyrkan.se

Bokbord i kyrkan

Varje söndag har vi vanligen vårt bokbord öppet vid kyrkans reception där vi säljer alltifrån undervisande böcker och CD-skivor till böcker med vittnesbörd. Varmt välkommen att besöka bokbordet!

Vill du veta mer? Kontakta Åsa och Filip Bergkvist asa.se.bk@gmail.com

Clarakrysset – korsord och bibelläsning

Gillar du att lösa korsord? Klarar du Clarakrysset? I syfte att läsa Bibeln har vi tagit fram Clarakrysset – ett korsord som passar utmärkt i dessa karantäntider då tempot i livet kan vara lite lugnare än vanligt.

Det finns ett kryss för vuxna och ett för barn. Ladda ner kryssen, skriv ut och fyll i. För dig som vill ha en utskriven version finns det i kyrkan.

Ladda ner Clarakrysset här eller via bilderna nedan:
Clarakrysset för vuxen nr 1 – ladda ner pdf här.
Clarakrysset för vuxen nr 2 – ladda ner pdf här.
Clarakrysset för barn nr 1– ladda ner pdf här.
Clarakrysset för barn nr 2 – ladda ner pdf här.