Undervisning

Att leva som kristen innebär att ständigt lära sig mer om Gud, Bibeln och vad det innebär att leva ett liv som lärjunge. Vi ger flera möjligheter till undervisning för dig som vill ta din kristna tro på allvar. Varje vecka möts vi för undervisning med olika inriktning och i olika omfattning – alltifrån vår Lärjungaskola i Lillkyrkan till Helande undervisning i stora kyrkan. Här nedan kan du läsa mer – och se även vad som händer den kommande tiden i vår kalender här. Välkommen att lära mer hos oss!

Måndagkvällar

En kväll – tre kurser

Måndagkväll betyder kurskväll i S:ta Clara kyrka. Nu har vi glädjen att få starta en ny termin hösten 2019 med tre kurser – Alphakurs, Bibelskola och Relationskurs. 

Varje kväll börjar med att vi alla äter tillsammans innan vi delar upp oss för respektive kurs. Välkommen in med din anmälan! 

De tre kurserna har liknande upplägg med middag, undervisning och smågrupper med fika. 

Läs mer och anmäl dig här

Lärjungaskola 2019-2020

S:ta Clara kyrka erbjuder i samarbete med Hagabergs folkhögskola en ettårig utbildning på deltid för dig som önskar fördjupning i din kristna tro. Vår Lärjungaskola är en grundkurs i kristen tro för både hjärta och hjärna, och här ryms både teori och praktik – därför börjar varje dag med bön.Studierna omfattar bibelkunskap och troslära men också undervisning som relaterar till livet och vad det innebär att leva som kristen, eller som vi gärna formulerar det: Vad innebär det att vara en lärjunge till Jesus idag? 

Läs mer och ansök här idag

Stockholms missionärsskola 2019-2020

– med diakonal profil

Hur kan vi nå Stockholm med evangeliet och få spela vår roll i Herrens reformation av kyrkan? Måndagen den 2 sept 2019 startar vi med glädje Stockholms missionärsskola – med diakonal profil – en ettårig utbildning på halvtid. Kanske kan den besvara din längtan efter att komma i funktion, bli till välsignelse för andra människor och leva i missionsbefallningen. Om du funderar på en framtid som diakoniassistent hoppas vi att denna utbildning skall stärka dina möjligheter till arbete.

Läs mer och ansök här idag

Helande undervisning

uppehåll juni-aug

Varje onsdag kl 14.00 undervisar präst Nils Lidskog om helande i den södra korsarmen i kyrkan. Undervisningen är baserad på helande utifrån Bibeln. Det krävs ingen anmälan. Varmt välkommen!

Lär känna den Helige Ande-kurs

Mellan påsk och pingst bjuder vi vanligen in till vår Lär känna den Helige Ande-kurs – sju onsdagkvällar i rad.

Mer information inför våren 2020 kommer.

Ordet – Anden – Gatan

En kurs i att leva missionellt

S:ta Clara kyrka erbjuder i samarbete med New Wine kursen Ordet – Anden – Gatan under hösten 2019 och våren 2020. Det är en kurs om hur vi kan betjäna de socialt utsatta i samhället genom att kombinera karismatiskt befrielsetjänst med social betjäning. Kursen äger rum i S:ta Clara kyrka under tre moduler – den 11-14 sept 2019, den 15-18 jan 2020 och den 22-25 april 2020.

Läs mer och anmäl dig här idag 

Bibeln som auktoritet 26 sept

En kväll med Stefan Gustavsson

Välkommen till en öppen kväll om Bibeln som auktoritet torsdagen den 26 sept kl 18.30. Vi lever i ett samhälle där Kyrkan förväntas anpassa sig mer och mer till den rådande kulturen, och där det kan vara allt svårare att hålla fast vid Bibeln som auktoritet, och utifrån den praktisera sin kristna tro. Hur kan vi tro på att Bibeln är sann och trovärdig? Hur kan vi tillämpa Bibelns ord i vardagen?
 
Under kvällen undervisar Stefan Gustavsson, direktor för Apologia – centrum för kristen apologetik. Han är lärare, författare och debattör och tidigare även generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen och direktor för Credoakademin. Kvällen innehåller även förfriskningar och möjlighet till samtal och frågor.

DTC Lärjungakurs

Att lära känna Gud och göra Honom känd

I samarbete med UMU Stockholm erbjuder vi en DTC Lärjungakurs – en kurs som ger dig en möjlighet att fördjupas i din kristna tro och i din relation till Gud. Den ger dig en djupare förståelse av Guds vägar i ditt liv och hjälper dig att ta steg framåt för att tjäna Honom och nå ut till andra. Den är utmärkt för dig som inte kan ta ledigt en längre tid för att gå en DTS eller bibelskola.

Under tolv onsdagkvällar får du ett smakprov av undervisningen i en DTS. Utöver undervisning ger vi tid för lovsång, praktisk tillämpning och gemenskap. Varje tillfälle börjar med en gemensam måltid. En kortare outreach i Stockholm ingår i kursen. Kursen äger rum i S:ta Clara kyrka onsdagar kl 18.00-21.00 med start den 18 sept.

Läs mer och anmäl dig här idag 

Bibelläsningsplan

I vår kyrka följer vi just nu nedanstående plan som tar oss igenom bibeln på ett år. Vi började den 1 jan 2019, men om du vill kan du börja läsa när du vill under året. Det bästa är då om du känner till Bibelns innehåll ganska bra eftersom du kastas rakt in i Bibeln i denna bibelläsningsplan.

Läs i din smartphone: Ladda ner appen Bibel av Life Church här. Acceptera gärna inbjudan till bibelläsningsplanen genom att också klicka här. Det är inte nödvändigt men roligt för vår kyrka att kunna se vilka fler som läser.

Läs som pdf: Ladda ner för jan-jun här. Ladda ner för juli-dec här.