Internationellt arbete

S:ta Clara kyrka finns inte bara i Stockholm utan även på andra platser utanför Sverige. En del av våra insamlade pengar går vidare till Afrika, ett kärnområde för EFS mission. Detta stöd förmedlas dels centralt via EFS utlandsmission och dels via ett projekt med anknytning till Carl-Erik och Overa Sahlberg. I Ryssland stöder vi en luthersk fängelsemission och i Mongoliet har vi en inhemsk missionär.

Vill du veta mer? Kontakta Mats Eriksson i vårt missionsråd 018-24 59 86, bockerochtryck@yahoo.se

Videohälsningar

I högmässan söndagen den 7 november 2021 fick vi ta del av glädjande hälsningar från de fyra arbeten som S:ta Clara kyrka stödjer i andra länder. Här kan också du ta del av glimtarna och se lite mer av den yttre mission som vi arbetar med. Filmen från Warsan i Somalia är skapad av EFS.

Missionsträffar

Vi bjuder in till några missionsträffar varje år med information om aktuella missionsprojekt.

Se kommande missionsträff här i vår kalender.

Swahiligruppen

Vill du veta mer när swahiligruppen firar gudstjänst? Se kommande gudstjänst här.

MOKICCO – Mount Kilimanjaro Children Care Organisation

S:ta Clara kyrka stödjer MOKICCO – Mount Kilimanjaro Children Care Organisation. Det är en organisation som ger föräldralösa och utsatta barn i Tanzania nya familjehem för livet. I dessa familjehem får barnen hjälp med vad de behöver för att få en så god start i livet som möjligt – med skolgång, mat, kläder, hälsovård, kristen undervisning och en god mamma och pappa, som ger dem den trygghet och värme de hittills saknat.

Initiativtagare till arbetet är Carl-Erik och Overa Sahlberg. Carl-Erik har tidigare varit präst och direktor i S:ta Clara kyrka. Läs intervjun med Carl-Erik från Budbäraren okt 2015 här. Läs även artikeln i Dagen den 15 nov 2019 här.

Vill du läsa mer eller kontakta Carl-Erik Sahlberg? Besök hans egen hemsida här.

Compassion – bli fadder

I S:ta Clara kyrka har vi alltid sett till den fattige och förtryckte. Vi arbetar nära den som hamnat snett och vi går den extra milen för att hjälpa den som är i nöd. Det är därför väldigt naturligt för oss att samarbeta med Compassion. Vi vill att S:ta Clara kyrkas vision når längre än Stockholm. Vi tror att vi är kallade till att sprida Jesu kärlek även utanför Sveriges gränser.

Compassion befriar barn från fattigdom i Jesu namn. Det handlar om evangeliets kraft. Compassion arbetar med en-till-en-fadderskap med fokus på att bygga relation till ditt fadderbarn. Genom att bli fadder till ett barn så förändrar du hela världen för ett barn men också för barnets familj. Tillsammans så kan vi https://maximal-bonus.com/ bryta generationscykeln av fattigdom och ge människor i extrem fattigdom ett hopp och en framtid.

Vill du bli fadder eller veta mer? Läs mer här.

En gång om året har vi en faddergala med Compassion hos oss – se kommande faddergala här i vår kalender.